Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja aplicarà els indicadors de la Xarxa de Xarxes de Desenvolupament Sostenible per a avaluar la salut mediambiental del municipi

El sistema analitza el municipi des de diversos àmbits

11 de Decembre de 2017


L'Ajuntament de Riba-roja destinarà recursos per a l'avaluació de la sostenibilitat mitjançant el càlcul i l'anàlisi del Sistema d'indicadors establits pel grup de treball de la Xarxa de Xarxes de Desenvolupament Local Sostenible.

Aquest és l'acord aprovat en el ple del passat 4 de desembre a proposta de Riba-roja Pot, amb el respatler de Ciutadans i l'equip de govern %o2013 PSOE, Compromis i EU- i l'abstenció del Partit Popular.

La moció va tirar endavant després d'acceptar Riba-roja Pot l'esmena del govern, en la qual se sol·licitava als proponents tenir en compte l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible elaborada per Nacions Unides.

La proposta estableix la necessitat de conèixer una sèrie d'indicadors, creats per aquest organisme, per a avaluar l'evolució en matèria mediambiental que està portant el municipi. Aquests indicadors s'agrupen en sis àmbits: ocupació del sòl, complexitat urbana, mobilitat sostenible, metabolisme urbà, cohesió social i augment de la diversitat.

Una iniciativa que segons subratlla la moció és plenament compatible i aconsellable dur-la a terme conjuntament amb qualsevol altre Pla o iniciativa mediambiental que s'estiga duent a terme . El propòsit de la moció, impulsada per Riba-roja Pot, és iniciar el càlcul del sistema d'indicadors al més prompte possible de manera que es puga iniciar un històric que partisca del 2017.

Riba-roja de Túria està actualment integrada en la Xarxa de Municipis Valencians cap a la Sostenibilitat, que té entre els seus objectius promoure la cooperació per al desenvolupament sostenible dels municipis, donar suport per a la implantació de les Agendes 21 locals, divulgar experiències d'èxit, promocionar accions conjuntes amb la Xarxa Europea de Ciutats Sostenibles i fomentar la participació dels agents socioeconòmics de cada comunitat local en el procés de les Agendes 21 Locals.

Al seu torn, aquesta xarxa està integrada en la denominada Xarxa de Xarxes de Desenvolupament Sostenible, que propicia l'intercanvi d'experiències i debats, a nivell autonòmic i provincial, amb la finalitat de potenciar ciutats cohesionades, que permeten un equilibri entre els mitjans rurals i urbans .