Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja aprova la creació d'una comissió sobre escoltes il.legals i una altra sobre el contracte de neteja viària

El ple municipal referenda per unanimitat la proposta del govern local

20 de febrer de 2017


El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat este matí per unanimitat de tots els grups polítics la creació de les dos comissions d’investigació previstes en l’orde del dia de hui dilluns. Una d’elles tracta sobre les escoltes il·legals telefòniques realitzades en l’edifici consistorial per part d’una formació política i l’altra analitzarà l’actual contracte de la neteja viària que es va formalitzar l’any 2003.

L’orde del dia de la sessió plenària ha donat llum verda a ambdós qüestions amb el vot a favor de tots els grups amb l’objectiu d’aclarir tots els detalls concernents als dos assumptes d’àmbit municipal. Les dos comissions d’investigació estaran presidides per l’alcalde junt amb els representants de tots els partits polítics municipals en forma proporcional que seran designats en el termini màxim de deu dies.

Les comissions d’investigació tindran accés a tota la informació i documentació que es requerisca per part de la mateixa i que estiga en poder de l’Ajuntament de Riba-roja en relació a ambdós qüestions. La comissió podrà requerir, a instàncies de qualsevol dels seus membres, la presència en les seues sessions de treball de totes les persones que puguen aportar informació sobre la investigació en curs.

L’acord plenari de hui i referendat per tots els grups municipals especifica que en cap cas "no es vetarà cap compareixença que des de qualsevol grup polític es puga sol·licitar" i, a més, fixa el calendari de sessions de treball de la comissió, amb un mínim d’una sessió quinzenal amb el propòsit principal d’esbrinar tots els detalls d’ambdós qüestions.
L’equip de govern de Riba-roja de Túria ha agraït que tots els grups polítics hagen recolzat la proposta de l’executiu local de crear ambdós comissions "en dos qüestions que han provocat un enorme escàndol i malestar en l’opinió pública local de Riba-roja en particular i en la política valenciana en general".

El govern municipal ha afegit que les escoltes telefòniques "han suposat una vulneració d’un dret fonamental com la privacitat de les conversacions amb l’objectiu d’exposar-la en pública en determinats fòrums públics" i, d’altra banda, ha subratllat que en el cas de la contracta de la neteja viària "és necessari que els ciutadans de Riba-roja sàpien el destí final dels 113.000 euros que s’havien d’haver-hi invertit en les campanyes de conscienciació ciutadana".  

En el cas de les escoltes telefòniques s’investiga els fets succeïts el passat 31 de gener en l’edifici consistorial sobre la gravació il·legal que va realitzar el portaveu de Riba-roja Pot, Rubén Ferrer, d’una conversació telefònica entre els edils de Ciutadans i el regidor d’Esquerra Unida, Rafael Gómez, amb l’objectiu de desacreditar políticament a esta última formació política. 

Sobre l’actual contracte de la neteja viària, la comissió d’investigació estudiarà el destí dels 113.000 euros que l’empresa concessionària hauria d’haver-hi invertit en els últims anys -segons consta en una de les clàusules del contracte firmat entre ambdós parts en 2003- en matèria de campanyes de conscienciació ciutadana i que a hores d’ara no s’han dut a terme.