Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja aprova un augment del magatzematge de mercaderies en els polígons de fins a 25 metres d'altura per a competir amb Madrid i Barcelona

El ple confirma una proposta demandada per les entitats empresarials

'POLIGONS INDUSTRIALS' 7 de Març de 2019

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat de forma definitiva la proposta de l'equip de govern -format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida- per a augmentar notablement la capacitat de magatzematge en les empreses dels polígons industrials que, d'aquesta forma, podran arribar fins als 25 metre d'altura en la cornisa de les façanes de les naus.

Aquesta iniciativa municipal pretén ajudar a les empreses implantades sobre els 6 milions de metres quadrats de sòl industrial a competir amb les grans urbs com Madrid, Barcelona i Zaragoza, entre unes altres, i, per tant, s'evitarà que algunes de les citades mercantils puguen traslladar-se a altres emplaçaments per a continuar amb la seua expansió econòmica.

La decisió aprovada ara es pren després que en la sessió del passat mes de febrer no tirara endavant en el ple municipal de Riba-roja de Túria per una falta de quorum en la votació. La mesura ha quedat confirmada amb els vots a favor de l'equip de govern i Ciutadans, l'abstenció de Riba-roja Pot i el vot contrari del Partit Popular.

Amb l'entrada en funcionament d'aquesta iniciativa, les empreses assentades en els polígons industrials podran augmentar la seua capacitat d'emmagatzematge en termes generals d'11 a 14 metres d'altura mentre que en altres àrees podran arribar fins als 25 metres d'altura en la cornisa de les façanes de les naus que des d'ara es veuran beneficiades en el seu treball diari.

L'augment en la capacitat d'emmagatzematge de les naus industrials és una resposta ràpida i eficaç davant les demandes de les entitats empresarials que venien reclamant per a augmentar la seua competitivitat enfront d'altres zones d'Espanya i que van ser exposades en el transcurs de l'I Fòrum Logístic que es va celebrar el passat any a Riba-roja de Túria davant desenes d'empresaris d'altres zones espanyoles.

La majoria de les reivindicacions rebudes per l'ajuntament per part de les associacions d'empresaris se centra en les limitacions que l'actual pla general d'ordenació urbana (PGOU) arreplega en el seu text que ha hagut de ser modificat per l'equip de govern i, posteriorment, validat pel ple municipal de Riba-roja per a la seua entrada en funcionament.

Els polígons industrials de Riba-roja aglutinen actualment més de 800 empreses i estan radicats en una zona geoestratégica indubtable per la seua proximitat amb el port de Manises, el port de València i la seua proximitat a algunes carreteres com el by-pass i l'A7 a més de la N-III que li uneix en un temps reduït amb les principals ciutats d'Espanya i amb els principals països de centre Europa.

Amb l'ampliació aprovada es veuran notablement beneficiats els polígons industrials de l'Oliveral, els sectors 12 i 13, el By-pass, Casanova, Masia de Sant Antonio de Poyo, Masia de Baló i Bassa que, d'aquesta forma, podran emmagatzemar fins a 14 metres de mercaderies en altura enfront dels 11 que es poden emmagatzemar en l'actualitat. Per la seua banda, el polígon Entrevies mancaria de límits d'altura mentre que el sector 14 podria fer-ho fins a 25 metres.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat "la importància d'aprovar aquesta proposta de l'equip de govern posat que permetran competir a les empreses de la nostra ciutat amb les grans àrees metropolitanes d'Espanya i que, sens dubte, redundarà amb una expansió de l'activitat empresarial i, per tant, suposarà una millora en els nivells d'ocupació".