Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja aprova un pressupost "expansiu" de 24,3 milions d'euros centrat en les àrees d'Educació, Ocupació, Serveis Socials i Medi ambient

El ple aprova els comptes de 2018 amb els vots a favor de PSPV, Compromís, Esquerra Unida i Ciutadans i en contra del PP i Riba-roja Pot

10 de Maig de 2018

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat aquesta demà dijous 10 de maig un pressupost de 24'3 milions d'euros per a enguany amb els vots a favor de l'actual equip de govern -format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida- i del grup Ciutadans i el vot contrari dels grups de l'oposició del Partit Popular i de Riba-roja Pot.

Els comptes econòmics centren la seua atenció en les àrees de Serveis Socials, Educació, Ocupació i Medi ambient a les quals es destinen 5 milions d'euros del total del pressupost. L'evolució positiva dels ingressos ordinaris -fruit de la rebaixa dels impostos i les taxes- prevists per a enguany permetran reservar un altre milió d'euros per a les inversions municipals.

L'elaboració d'aquests comptes econòmics es basa en una anàlisi "expansiva" dels ingressos l'augment dels quals ha sigut possible gràcies a l'evolució d'urbanística i empresarial amb un increment de 150.000 en llicències urbanístiques, altres 35.000 euros en obertura de nous establiments, els 159.000 euros en l'Icio o els més de 550.000 euros en les plusvàlues.

Els impostos d'IBI continuen el seu descens progressiu experimentats al llarg d'aquesta legislatura amb una reducció del 11% per als habitatges habituals dels ciutadans de Riba-roja que compensa la pujada cadastral aprovada pel Govern de Rajoy. A més, també es disminueixen els impostos aplicats als vehicles privats de cilindrada mitjana que passen de 107 a 90 euros. Per contra, el govern de l'Estat ha reduït les seues aportacions amb càrrec als tributs en un 4'42%, amb 195.000 euros menys per a 2018.
Els programes i els plans d'ocupació seran una de les àrees en les quals es continuaran aplicant els majors índexs inversors previstos pel govern municipal de Riba-roja amb 2'3 milions d'euros, amb tallers i programes de formació i inserció laboral, entre els quals calen destacar els prop de 2 milions d'euros que aportaran la Generalitat i els fons europeus denominats Feder. Amb aquestes claus numèriques l'ajuntament rebrà 7 euros per cada euro procedent dels fons municipals.

En l'apartat de serveis socials cal ressenyar el disseny i engegada d'un programa social format per un total de 5 persones i una agent d'igualtat la presència de la qual serà possible gràcies a una subvenció pública de la Generalitat. Així, en total es destinaran 1'1 milions d'euros per a cobrir les necessitats de les persones i col·lectius més vulnerables de la localitat.

En els polígons industrials es destinaran altres 451.000 euros per a l'engegada del servei de manteniment i conservació d'aquestes àrees estratègiques, a les quals cal afegir els 1'8 milions d'euros que s'han invertit ja en aquests conceptes al llarg de la present legislatura. A més, el consistori ha sol·licitat una subvenció de 2'2 milions d'euros per a millorar els polígons.

En Educació i Cultura es destinaran 1'5 milions d'euros per a dur a terme diversos programes i iniciatives públiques com les "matineres" i "vesprades" per a facilitar la conciliació laboral i familiar dels seus progenitors, a més de doblegar les subvencions als col·legis i instituts, la incorporació de noves associacions de foment de les tradicions i la inclusió d'altres activitats com els "itineraris segurs" i les beques per a estudiants i llicenciats plantejades pel grup Ciutadans.

Finalment, altres partides a tenir en compte són els 194.000 euros per a seguretat i protecció ciutadana, els 737.000 euros en obres de manteniment, els 189.000 al mig ambient o la partida d'Igualtat que passa dels 7.500 euros de l'any 2015 als 64.300 euros d'aquest exercici o els 83.100 en salut pública. Per a Joventut i Esports es destinen altres 927.000 euros i per a participació ciutadana altres 260.000 euros.

El regidor d'Hisenda, José Ángel Hernández, ha destacat el caràcter "realista però expansiu" dels comptes aprovats pel ple municipal "l'aplicació del qual servirà per a continuar el camí del progrés i el benestar de tots els veïns" i ha agraït "les aportacions dels grups municipals que han anteposat els interessos de tots els ciutadans enfront de l'interès partidista o electoral".