Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja augmenta un 603% la inversió en plans i programes de formació i creació d'ocupació en aquesta legislatura

La partida passa de 326.800 euros l'any 2015 als actuals 2'3 milions

'FOMENT ECONÓMIC I OCUPACIÓ' 18 de Juny de 2018

L'actual equip de govern de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria -format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida- ha augmentat espectacularment la inversió en formació i plans per a la creació d'ocupació en fins a un 603% al llarg d'aquesta legislatura en passar dels 326.000 euros pressupostats l'any 2015, inici de l'actual mandat, als 2'3 milions d'euros previstos en els comptes del present exercici.

L'aposta de l'executiu local per propiciar polítiques per a la formació de les persones en edat de treballar que faciliten la seua posterior inserció en el mercat laboral és una dels eixos fonamentals de la legislatura que s'han plasmat en els pressupostos dels exercicis dels anys 2016, 2017 i 2018 en els quals les partides es van situar en 728.634, 1'7 i 2'3 milions d'euros, respectivament. No cal oblidar que el mandat s'iniciava amb una herència anterior que suposava una inversió anual de 326.800 euros, és a dir, una vuitena part de les inversions de l'actualitat.

No obstant açò, la transcendència d'aquestes xifres es confirma amb major plenitud si tenim en compte que la inversió prevista per a l'exercici econòmic de 2018 superen amb escreix, fins a triplicar-ho, els nombres que es manejaven en els anys previs a la greu crisi econòmica, en els quals es van executar 473.096 l'any 2007, altres 935.818 en 2008, 913.185 en 2009 o 786.380 euros en l'exercici de 2010.

Les últimes estadístiques elaborades per l'àrea de Foment Econòmic llancen unes dades positives en l'aposta de l'ajuntament per la formació de les persones com a mesura fonamental per a afavorir la seua inserció laboral, amb un total de 602 persones beneficiades durant l'exercici de 2017 gràcies als 22 cursos realitzats des de l'administració municipal. Aquestes xifres formen part de la labor afavorida per l'agència de desenvolupament local (ADL).
La inversió en programes i plans de formació i inserció laboral s'ha plasmat en un descens notable de l'atur suportat a Riba-roja de Túria, amb 507 aturats menys des de l'inici de la legislatura, en passar dels 2.039 aturats al juny de 2015 als 1.532 aturats de febrer d'enguany. D'ells, 580 són homes i 952 dones en l'atur actualment.

De fet, la taxa d'atur reflecteix la línia descendent experimentada al llarg del període, ja que mentre que en la resta d'Espanya la taxa se situa en un 16'3%, a la Comunitat Valenciana en un altre 16'7% i a València ciutat en un altre 16'4%, en el cas de Riba-roja de Túria taxa descendeix fins a un 15'9%, és a dir, un 0'4% menys que en el global de l'Estat.

La raó d'aquesta diferència cal radicar-la en l'augment inversor que des de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria s'ha impulsat durant els últims anys. Així, mentre que en el primer any de legislatura les xifres inversores es van duplicar fins a situar-se en 728.634 euros, enfocat a lluitar contra una xacra que assota a moltes famílies, en els següents exercicis s'han arribat a triplicar.

Aquestes xifres s'han vist consolidades i augmentades en els comptes que recentment ha validat el ple municipal amb altres 2'3 milions d'euros que es dediquen a plans, tallers i programes d'ocupació, entre els quals cal destacar també les subvencions rebudes de la Generailtat Valenciana i els fons europeus Feder. Amb aquests dígits en la mà, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria rep fins a 7 euros en subvencions públiques per cada euro aportat amb fons municipals.

El regidor de Foment Econòmic, Rafa Folgado, ha subratllat que aquestes xifres d'inversió "són el resultat de l'aposta que des d'aquest govern hem impulsat des de l'inici de la legislatura per la formació dels aturats per a preparar-los per als reptes i projectes que es demanda actualment en el mercat laboral, a més, d'una preocupació especial pels segments d'edat més castigats, com els joves, els majors de 45 anys o les dones"