Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja celebra amb dansaes , pilota valenciana i la tradicional processó cívica la festa del 9 d'octubre.

Els actes del dia gran començaran amb la firma en el llibre d’honor per part de les Falleres Majors de Riba-roja

7 d'octubre de 2016


Com cada 9 d’octubre, dia de la Comunitat Valenciana, Riba-roja de Túria es bolca amb la celebració d’una sèrie d’actes per a commemorar el dia que el rei Jaume I va entrar en la ciutat de València i va reconquistar definitivament el territori valencià en 1238.

Els actes començaran esta vesprada a les 18:30 hores en la Plaça de l’Ajuntament amb el Taller de Dansa a càrrec de monitors i alumnes del Grup de Danses El Tossal de Llíria, una classe oberta a la que està tot el poble cridat a participar per a aprendre una de les tradicions més arrelades de la cultura popular valenciana.

A les 19:30 hores començarà la Nit d´Albaes, amb un recorregut per totes les Falles de Riba-roja fins a arribar al casal de´l’Amistat, on a les 22:30 actuarà ‘Tres fan Ball’, un grup valencià de música tradicional de ball.

El dissabte, viurem la segona jornada festiva, on la pilota valenciana cobrarà protagonisme a peu de carrer. En el carrer Bodeguetes, a les 12:00 hores es disputarà una partida de Raspall a càrrec dels xiquets de l’Escola del Club de Pilota de Riba-roja. A les 12:30 hores, serà el torn dels jugadors adults del club. Ja a la vesprada, a les 17:00 hores, haurà partida de joc faller dels jóvens de l’Escola del Club de Pilota i a les 17:30 hores, partida de galotxa.

De nou, la Plaça de l’Ajuntament acollirà el Taller de Dansa del Grup de Danses d’El Tossal de Llíria, amb degustació de bunyols i xocolate per a tots els assistents.

El 9 d’octubre, dia gran de tots els valencians, els actes començaran a les 10:30 hores amb la firma en el llibre d’honor per part de les Falleres Majors de Riba-roja de Túria, Irene Martínez i Candela Gimeno, com un dels seus últims actes oficials. Després de la baixada de la Real Senyera començarà la processó cívica des de la Plaça de l’Ajuntament  i  recorrerà els carrers Majors, c/ Sant Antoni, c/ 9´d’octubre, Plaça de l’Estació, C/Muelle, c/Santa Anna,  C/ Joan Martorell, Plaça Constitució, c/Rei en Jaume i c/Major fins a arribar a la Plaça de l’Ajuntament.

Els Pastoretes, el Grup de Danses, el Can d’estil i el Tabal i la Dolçaina ‘Tio Vaina’ i la Banda Unió Musical de Riba-roja amenitzaran el recorregut, en el que participaran les sis comissions falleres del municipi. La coral ‘Veus del Túria’ i l’himne regional després de la pujada de la Senyera tancaran l’acte festiu.