Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja celebra el primer Consell de la Joventut telemàtic amb una nodrida participació

En aquest fòrum es van abordar les noves formes de participació i oci juvenil derivades de la crisi sanitària del COVID.

'JOVENTUT' 29 d'abril de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja ha celebrat el seu primer consell de sectorial telemàtic de la història amb la participació d'una nodrida representació de joves, associacions i entitats juvenils i representants polítics. Aquest nou format respon a l'actual situació de crisi sanitària que ens trobem que impedeix la celebració de reunions de manera presencial.

Aquest segon consell, celebrat per videoconferència, es va centrar en analitzar l'actual escenari de restriccions, que ha obligat a buscar noves fórmules d'oci, culturals i educatives a través d'Internet. Un exemple d'això són les classes de repàs i anglés, que des que es decretara l'estat d'alarma es realitzen en xarxa o la possibilitat de generar noves propostes d'oci i musicals en xarxes socials.

La regidor de Joventut, Ana Cris Folgado va abordar el projecte de remodelació de les instal·lacions del Centre d'Informació Juvenil que s'iniciaran enguany. Aquestes obres dotaran a l'espai de major lluminositat i versatilitat a fi de poder adaptar-les a noves necessitats formatives i d'oci.

En la reunió es va informar de la campanya 12 lemes de l'UPCCA, una de les activitats que es desenvolupen en el Pla Comarcal de Drogodepències i altres Trastorns Addictius, implementat des de la Mancomunitat Camp de Túria, que pretén donar pautes a joves i famílies, especialment en aquest temps en el qual el confinament agreuja el consum.

Paral·lelament es va informar de l'estat de tramitació de les Beques de Transport i del programa “Riba-roja Te Beca”, que serà posposat fins que es puga garantir la supervisió presencial per part dels tutors.

La suspensió dels pagaments de les activitats, l'anul·lació de la Setmana de la Joventut i els campaments infantil i juvenil i la designació dels nous representants en el Consell de Poble, van ser uns altres dels punts tractats en el Consell.

El consell sectorial de Joventut es va crear en 2017 amb el compromís d'unificar esforços i interessos en benefici dels joves de Riba-roja de Túria, a través de suggeriments, iniciatives i propostes dels seus integrants.

La regidor de Joventut, Ana Cris Folgado va agrair la resposta per l'àmplia participació i va valorar positivament les propostes i iniciatives presentades. “Aquesta nova situació obri immenses possibilitats a la joventut a la qual continuarem secundant des de l'Ajuntament”, ha matisat l'edil.

La pròxima convocatòria se celebrarà el 16 de juny a les 20.00 hores.