Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja cobrarà 100 euros per celebrar els matrimonis civils i altres 80 per l'acolliment i el compromís ciutadà

El ple aprova una taxa després de regular en una ordenança aquests actes

15 de març de 2018

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat les taxes que es cobraran a partir d'ara en la localitat per la celebració de diversos actes d'índole civil que un reglament municipal regula amb l'objectiu d'augmentar els drets dels habitants. Els actes que es cobraran són l'acolliment ciutadà, el compromís ciutadà, les exèquies i comiats de comunitat sense fèretre i els matrimonis.

L'equip de govern de Riba-roja de Túria -format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida- pretén regular mitjançant una llei d'àmbit local - les conegudes com a ordenances municipals- totes aquelles peticions que els habitants i veïns poden realitzar en un moment determinat a l'ajuntament amb l'objectiu que les mateixes es puguen garantir amb plenes garanties jurídiques.

Des d'ara tots els actes que tradicionalment s'han celebrat sota l'ordenament religiós tindran a Riba-roja de Túria el seu equivalent civil per a respondre, precisament, a les demandes dels ciutadans. El ple municipal ha donat, finalment, la llum verda als mateixos amb els vots a favor de l'equip de govern, el Partit Popular i Ciutadans, i el vot contrari de Riba-roja Pot.

Amb l'engegada d'aquesta ordenança i la seua corresponent taxa, les celebracions dels matrimonis civils i els seus aniversaris tindran un cost de 100 euros si tenen lloc en diumenge o festiu o, per contra, es reduiran a 10 euros si els mateixos es realitzen en dies laborables. En tots els casos el servei es prestarà en instal·lacions municipals: la casa consistorial, la casa de cultura, el centre social, el parc Maldonado i el castell. En altres llocs el preu s'ha fixat en 200 euros.

Altres actes civils de Riba-roja de Túria com l'acolliment ciutadà -l'equivalent al bateig religiós-, el compromís ciutadà -amb el seu equivalent religiós, la confirmació- o les exèquies i comiats de comunitat sense fèretre es podran realitzar sota un preu de 80 euros per cadascun d'ells en diumenges i festius i de 10 euros la resta de dies laborables, sempre que es realitzen en els edificis municipals públics estipulats en l'ordenança municipal.

En el cas que els sol·licitants d'algun d'aquests tres actes civils demanen altres emplaçaments diferents als llocs públics -encara que sempre haurà de ser dins del mateix terme municipal de Riba-roja aquests tindran un cost econòmic diferent amb un total de 150 euros.

El regidor de Participació Ciutadana i Transparència, Rafael Gómez, ha subratllat que l'ordenança i la seua taxa econòmica "té un objectiu fonamental com l'educació en valors dels nostres ciutadans com a eix fonamental, a més de la seua conscienciació de pertinença a la societat civil i la seua participació activa en tots els seus àmbits al mateix temps que oferim la possibilitat que tots actes que s'han celebrat tradicionalment sota una visió religiosa tinguen la seua versió també laica".

L'edil ha afegit que durant la present legislatura "aquest equip de govern ha apostat clarament per ampliar i potenciar tots els drets dels nostres veïns amb el ferm convenciment que siguen una part activa en la gestió municipal, de manera que tots els actes que es duen a terme des de l'ajuntament responen en gran part a les peticions i les sol·licituds dels propis habitants".