Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja compta amb més de 30 endemismes iberolevantinos en el seu terme municipal

Aquestes espècies estan recollides en el llibre "La Flora Endèmica de Riba-roja de Túria"

26 de juny de 2018

Es Castell va acollir la presentació del llibre "La Flora Endèmica de Riba-roja de Túria" dels autors Aurelio Peña i Pedro Pablo Ferrer-Gallego. Una recopilació dels 30 endemismes iberolevantinos localitzats en el terme municipal de Riba-roja.

Es tracta d'espècies la distribució mundial de les quals és molt restringida i són exclusives d'un territori. Encara que en Riba-roja s'han localitzat una mica més d'una trentena, la flora del Parc Natural del Túria ascendeix a 1.142 grups d'organismes emparentats (espècies i subespècies), agrupats en 533 gèneres i 123 famílies.

El llibre recull un conjunt de fitxes d'espècies vegetals endèmiques iberolevantinas presents en el terme municipal de Riba-roja de Túria. Les fitxes agrupen les espècies per famílies botàniques i cadascuna d'elles presenta una descripció, època de floració, tipus d'hàbitat, distribució i usos medicinals tradicionals de la planta o altres aspectes culturals- històrics.

A més es mostra un mapa de Riba-roja de Túria, adaptat del visor cartogràfic del Banc de dades de Biodiversitat de la Comunitat Valenciana, així com fotografies de cada espècie.

La publicació, editada per l'Ajuntament de Riba-roja, en el marc del programa EcoRiba, posa en relleu la notable i rica diversitat d'espècies de fauna i flora existents en aquest enclavament natural."es necessari divulgar entre la població el nostre ric patrimoni natural, des del punt de vista ambiental, turístic i educatiu, que ens permeti conèixer i valorar el nostre entorn", assegura l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga.