Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja concedeix a Ernesto Tubía el primer premi de relat en el II Concurs LiteraTúria per l'obra 'La mujer asimétrica'

El jurat tria entre les 42 obres originals presentades en aquesta edició.

'CULTURA' 22 d'octubre de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha donat a conéixer els premiats del II Concurs LiteraTúria en les modalitats de relat i poesia d'entre les 42 obres originals que s'han presentat en aquesta edició. En aquesta ocasió, s'han rebut participants de ciutats tan distants geogràficament com Bacelona, Madrid, Cadis, Almeria, Logronyo, Albacete, la comunitat d'Astúries i Riba-roja de Túria.

El primer premi en la modalitat de relat en la categoria adulta ha correspost a Ernesto Tubía Landeras, per la seua obra “La mujer asimétrica”. Els altres dos finalistes són Miguel Ángel González González per “Domingo” i Nélida Leal Rodríguez per “Brindaremos”. El guanyador rebrà un premi en metàl·lic de 450 euros mentre que els finalistes obtindran un lot de llibres d'autors locals.

El primer premi en la categoria juvenil de la modalitat de relat ha sigut per a Aroa Coleto Macías per la seua obra “La xica del café”, mentre que els altres dos finalistes han correspost a Aroa Pérez Montañes per “Su canción” i José Miguel Vargas Sánchez per l'obra “No era amor”. El guanyador obtindrà un premi de 250 euros en efectiu i els dos finalistes tindran sengles lots de llibres d'autors locals.

En la modalitat de poesia i categoria adulta, la decisió del jurat ha correspost a Juan Carlos González Herrera per l'obra “El viejo profesor” mentre que els finalistes són Juan Carlos González Pujalte per “Tocar-em” i Manuel Terrín Benavides per “Frente al espejo”. Els premis seran de 450 euros per al guanyador i un lot de llibres d'autors locals per a cadascun dels finalistes. El jurat ha atorgat un accèssit a José Álvarez Mesa per “Octubre entre los charcos”.

Finalment, en la categoria juvenil i secció de poesia, el primer premi ha quedat desert mentre que els dos finalistes són “Donde nos quisimos” per José Miguel Vargas Sánchez, i Aroa Pérez Montañes per “La memoria de la piel”, que rebran un lot de llibres d'autors locals.

El jurat encarregat dels resultats en cadascuna de les categories i modalitats ha tingut en compte alguns factors a l'hora d'emetre una decisió sobre les obres guanyadores com la qualitat literària o la poètica quant a forma, estructura, l'estil, l'argument, els personatges perfilats, la prosa, els recursos poètics utilitzats per a la seua composició o la rima, entre altres.

La regidora de Cultura de Riba-roja de Túria, Záfira Pérez, ha subratllat “la gran quantitat de participants en aquesta edició i la qualitat de les obres presentades en un concurs literari que s'està afermant amb el pas del temps i s'ha convertit en una referència per a molts autors, de manera que continuarem incentivant la creativitat literària amb el qual es va crear, conscients que les paraules són un instrument poderós capaç de transformar i millorar la realitat”.