Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja convoca 25 'Beques Talent' per a joves llicenciats i diplomats que treballaran en els projectes europeus de recuperació econòmica i sostenibilitat

El ple municipal confirma una modificació del pressupost actual vigent.

'PROJECTES EUROPEUS' 21 d'abril de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria convocarà 25 “beques Talent” destinades a joves de la localitat llicenciats i diplomats d'entre 25 i 30 anys d'edat afectats, especialment, per les conseqüències derivades del coronavirus. Aquesta iniciativa del consistori està dotada amb una partida total de fins a 84.000 euros que aportaran, íntegrament, les arques municipals.

Aquestes beques tindran una duració de 6 mesos per a cadascun dels joves participants que s'hagen vist afectats per la crisi i que podran desenvolupar una activitat relacionada amb els seus estudis a l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, inclosa una remuneració mensual. Les jornades laborals dels joves participants s'han fixat en un total de 10 hores setmanals.

La principal funció dels joves becats serà treballar en els projectes europeus que ha presentat l'Ajuntament de Riba-roja de Túria per al seu possible finançament per part de la Comissió Europea i que té com a eix fonamental la conversió tecnològica, mediambiental i laboral a través dels Next Generation i l'Oficina Municipal de Projectes Europeus.

Actualment, l'atur afecta a un 50% dels joves de Riba-roja de Túria per causes relatives a la crisi sanitària i econòmica derivada de la pandèmia. D'aquesta manera, els futurs joves beneficiaris tindran l'oportunitat d'adquirir experiència en el mercat laboral amb l'objectiu de perfeccionar i millorar els seus coneixements i poder competir en aquest.

Els projectes naixen amb motiu de l'impuls que l'Ajuntament de Riba-roja de Túria va realitzar al febrer passat amb l'objectiu de canalitzar els fons econòmics que la Comissió Europea concedeix a cada país per a ajudar en la recuperació de l'activitat financera llastrada per les conseqüències derivades de la crisi provocada per la pandèmia del Covid-19.

Les propostes es fixen com a idea primordial el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), especialment la transició ecològica i digital i la creació d'ocupació. Els projectes de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria s'assenten sobre la base de dissenyar una modernització de la localitat, com a sistemes intel·ligents que permeten reduir el trànsit, una interactivitat en l'arribada a la localitat, la localització de places lliures d'aparcament o la creació d'un centre de capacitació professional, entre altres.

Per a canalitzar aquest volum de treball i el seu posterior desenvolupament, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha creat la nova Oficina Municipal de Projectes Europeus que realitzarà les funcions de relacions internacionals amb altres entitats o municipis d'altres països, a més de la promoció i el foment de la cultura, els valors i el patrimoni existent en l'àmbit de la Unió Europea.

Alguns dels projectes presentats que opten al finançament europeu se centren, per exemple, en la recuperació dels paisatges a través del projecte Gènesi Túria per a l'eliminació de la canya invasora, un impuls de la marca del Parc Natural del Túria com a dinamitzador turístic mitjançant el patrimoni arqueològic o la conversió energètica dels edificis públics, entre altres.

La partida pressupostària per al finançament de les “Beques Talent” arriba als 84.000 euros en total i forma part de la modificació de crèdits aprovada pel ple municipal de Riba-roja de Túria per un muntant total de 1’7 milions d'euros que es destinaran al llarg del present exercici 2021. Aquesta quantitat, al mateix temps, forma part del romanent econòmic existent i fixat en 4’4 milions d'euros.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha qualificat de “essencials” i “molt importants” els projectes presentats per al finançament europeu “perquè permetran avançar en el disseny, construcció i desenvolupament d'una localitat basada en els principis de modernitat, tecnologia, eficiència i sostenibilitat ambiental, com a eix fonamental per a la recuperació econòmica actual”.