Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja crea una taula multidisciplinària per a detectar i previndre possibles casos de violència de gènere en el municipi

El ple advoca per lluitar contra aquesta xacra i aconseguir una igualtat plena.

'DONA, POLÍTIQUES INCLUSIVES I DRETS SOCIALS' 4 de febrero de 2020

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat la creació d'una taula multidisciplinària en matèria de violència de gènere i un protocol d'actuació davant aquesta mena de problemàtica, així com una normativa que la regula. L'acord de l'equip de govern del PSPV ha sigut confirmat amb els vots de la resta dels partits polítics: el Partit Popular, Compromís, Podem, Esquerra Unida, Ciudadanos i Vox.

La proposta secundada pel ple municipal persegueix fomentar “un treball coordinat i en equip de les professionals de l'Ajuntament de Riba-roja amb la finalitat d'anticipar la detecció, fomentar la prevenció i donar una resposta eficaç als casos de violència de gènere en el municipi”, a més, la taula multidisciplinària ha sigut l'encarregada de la redacció del protocol.

L'aprovació de la taula i del protocol d'actuació s'ha pres d'acord amb la legislació autonòmica i estatal vigent actualment, en relació al Pacte Valencià i al Pacte d'Estat que regula les respostes davant la violència de gènere. Així, la normativa valenciana inclou en l'agenda pública contra “la lluita col·lectiva contra les violències masclistes i per la igualtat de gènere”.

A més, el Pacte Valencià al·ludeix a la millora de la coordinació institucional i el treball en xarxa per a donar una atenció integral a les dones víctimes de violència de gènere i als seus fills i filles, des de la interseccionalitat i la inclusió activa.

Per la seua banda, el Pacte d'Estat relaciona la necessitat de millorar la coordinació entre les autoritats i organismes responsables de lluita contra la violència de gènere com el camí per a obtindre resultats satisfactoris i advoca per introduir “mesures per a millorar la resposta maximitzant l'ús de recursos disponibles i una promoció de recursos en l'àmbit local”.

L'acord adoptat pel ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria insta a realitzar un seguiment dels casos de violència de gènere per part de la taula multidisciplinària en matèria de violència de gènere, a més de recordar la necessitat que el protocol d'actuació aprovat i posat en marxa es distribuïsca en les diferents àrees d'actuació municipals que intervenen en aquests casos”.

La proposta del ple de Riba-roja recorda que la violència masclista és la manifestació més extrema de desigualtat entre dones i homes, i continua sent un dels grans problemes socials als quals s'enfronta la societat, ja que els efectes per a les dones i els xiquets i xiquetes que la pateixen “obstaculitzen de manera greu el seu accés a la igualtat de drets i oportunitats”.   

Cal recordar el compromís del consistori per lluitar contra aquest tipus de xacres i a favor de les dones que el pateixen amb l'adopció de polítiques i de mesures per a ajudar-los. Una d'eixes mesures són les ajudes de fins a 600 euros per a totes aquelles dones víctimes de violència de gènere que els permeta afrontar de manera immediata situacions de greu risc personal.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat totes les mesures adoptades pel consistori “emanades d'un compromís enèrgic i ferm per acabar amb una de les majors xacres que estan sacsejant a la nostra societat com és la violència contra les dones, per això és necessari continuar amb iniciatives noves que reforcen aquesta línia d'actuació i al mateix temps permeten un avanç social d'igualtat entre homes i dones”.