Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria acull una jornada tècnica sobre els nous reptes de la Llei d'Àrees Industrials

L'ajuntament celebra el proper 12 d'abril el I Fòrum Logístic

22 de Març de 2018

La Mancomunitat Camp de Túria juntament amb la col·laboració de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria i la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (FEPEVAL) ha organitzat avui, 22 de març, una jornada en la qual s'ha debatut per primera vegada sobre els reptes dels polígons industrials davant la nova Llei d'Àrees Industrials que està duent a terme la Generalitat Valenciana.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, s'ha encarregat d'inagurar aquesta nova jornada. En aquesta ocasió, diversos ponents com la secretària autonòmica d'Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana, Blanca Marín; Diego Romá, d'ASIVALCO; Joaquín Ballestero, d'ASOCREVA; Carlos Peinado, i de RIBA-3, Rafael Ibáñez, així com el director de Seguretat de FEPEVAL, Antonio Molina i el president d'AEMON, Francisco Camps Bailach, han reflexionat sobre la necessitat de millorar l'estat actual en el qual es troben els polígons industrials de tota la comarca amb la finalitat d'impulsar l'activitat economia i l'equilibri territorial.

Es un projecte impulsat pel govern valencià i pioner a l'estat espanyol, que posa en valor la cura de les àrees industrials, ja que són on es genera l'economia real. En aquest sentit, Riba-roja, que és un àrea logística molt potent, està fusionant-se per situar-se a l'avantguarda d'aquesta nova llei i que situaria la relació entre els empresaris i els ajuntaments per confeccionar noves àrees industrials i polígons per poder fer ocupació, expressa l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

Aquesta llei pretén cobrir la llacuna legislativa existent amb l'objectiu de millorar la qualitat i la gestió del sòl industrial a través d'entitats que intensifiquessin la col·laboració entre els empresaris afectats i els ajuntaments. Per tant, es tracta d'una regulació que dotarà a la indústria de les infraestructures i els serveis necessaris, així com fer que els polígons del territori siguin encara més competents.

El projecte de Llei Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Industrials de la Comunitat València, pretén ser un instrument útil per a la solució de problemes com la inexistència a Espanya d'una normativa especifica que reguli la gestió d'aquestes, el manteniment insuficient dels polígons industrials per part dels ajuntaments i, finalment, la inexistència d'una figura jurídica que permeti aglutinar eficientment els esforços de les empreses interessades a millorar els polígons o assumir les funcions de l'ajuntament.

Tenemos el potencial necessari per fer que els nostres polígons siguin molt competitius. Estem situats en un dels llocs més estratègics del país. Aquest marc el que estableixes són unes regles per afavorir la competència sana entre àrees, entre municipis, i sobretot per visibilizar aquells municipis que veritablement estan compromesos per aquesta millora del sòl industrial. Solament ens faltava la voluntat i com aquesta llei ve a demostrar, ja la tenim, declara la Secretària Autonomia d'Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana, Blanca Marín.

Per la seva banda, el gerent de FEPEVAL, Diego Romá, va finalitzar el seu discurs amb una visió més positiva respecte a aquesta adversitat. Algo està canviant para ben a les Àrees Industrials. La recuperació econòmica s'aquesta duent a terme als parcs empresarials, hi ha una major visibilitat de les àrees empresarials en la societat i en els mitjans de comunicació i comencen a estar en la fulla de rutes de les Administracions Públiques. La llei és pionera, valenta, avançada i innovadora i nosaltres hem de caminar cap al progrés i la millora de les nostres àrees industrials.

Com a mostra de la seva implicació, l'Ajuntament de Riba-roja celebrarà el proper 12 d'abril l'I fòrum logístic que comptarà amb la presència de diferents representants de les àrees industrials més importants de tota Espanya per plantejar la creació d'un eix logístic que connecti les 6 zones: Antequera, Mondragón, Mèrida, Martorell, Arteixo i Riba-roja de Túria.