Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria acull la presentació de la campanya per a la prevenció d'incendis Stop al Foc

L'exposició itinerant sobre consells i previsió contra el foc romandrà fins al 3 de juliol en “El Molí"

29 de juny de 2018

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha inaugurat aquest matí as Castell l'exposició itinerant sobre prevenció d'incendis forestals. Una mostra que consta de 12 panells expositius i altres elements expositius que mostren de manera interactiva la problemàtica dels incendis i com prevenir-los activament. Aquesta iniciativa es troba emmarcada dins de la campanya informatiu-divulgativa "Stop al foc. La teva actitud pot marcar la diferència" que la Direcció general de Prevenció d'Incendis porta desenvolupant des del passat mes d'abril.

"Cualquier actuació amb el foc, per insignificant que sembli pot tenir conseqüències molt greus aquí en Riba-vermella. A causa de la nostra vegetació i tot el que ens embolica vivim en un entorn amb alt risc d'incendi. És per això, que des de l'Ajuntament tenim la necessitat de conscienciar sobre el perill que suposa per a la ciutadania i l'entorn natural no aplicar estrictes mesures de prevenció" ha expressat l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

L'acte ha comptat amb l'acompanyament de la Directora General de Prevenció d'Incendis, Delia Alvarez; la consellera d'Agricultura, Medi ambient i Canvi Climàtic, Elena Cebrián i l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga; Així mateix, tècnics del grup VAERSA, l'equip EcoRiba i diversos regidors del consorci municipal també han estat presents durant l'esdeveniment.

A través d'espots en mitjans de comunicació, tanques publicitàries i xarxes socials, la campanya "Stop al Foc" apel·la a la responsabilitat de la societat i pretén sensibilitzar a tots els veïns i veïnes de Riba-roja de Túria sobre la importància de la prevenció d'incendis forestals i el perill que comporta la imprudència i el descuit de l'ús del foc. Aquesta iniciativa està centrada en aquells municipis, nuclis rurals dispersos i disseminats lindantes a terreny forestal que posseeixin un elevat risc d'incendis.

Fins avui, la Direcció general ha estat realitzant diferents programes dirigits als principals actors del sector agrari i forestal: agricultors, cooperatives, col·lectius que fomenten les pràctiques agrícoles, així com organismes depenents de l'administració pública valenciana relacionats directament amb el sector agrari i la prevenció d'incendis forestals.

Per la seva banda, la consellera ha apuntat que la negligència és la major causa d'incendis forestals. "Más del 70 % d'incendis tenen una causa humana. Per això, des de la conselleria considerem de vital importància conscienciar i educar a tots els públics sobre el valor dels boscos i tot el que ens aporten en qualitat de vida. Cadascun de nosaltres hem de tenir la màxima precaució, cuidar de la interfície entre el bosc i el municipi, i garantir l'autoprotecció en cas de perill".

No obstant això, la directora general de Prevenció d'Incendis Forestals incideix en la necessitat de seguir impulsant i conscienciant sobre els riscos inherents de viure en un espai envoltat de massa forestal en l'àmbit de la població més jove per ser "la més receptiva i la correu de transmissió en les famílies i en el seu entorn".
Aquesta campanya de prevenció compta amb la col·laboració de la Diputació de València, els ajuntaments valencians, el Consorci de Bombers de València, els agents mediambientals i representants de les pròpies urbanitzacions. Aquesta exposició continuarà oberta a tots els públics a la sala “El Molí” fins al dia 3 de juliol.