Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria concedeix fins a 120.000 euros en les subvencions i ajudes als clubs i les entitats esportives de la temporada 2021/2022

L'ajuntament publica les bases reguladores de les ajudes econòmiques l'objectiu principal de les quals és fomentar les activitats esportives, recreatives, d'oci i d'esplai entre la població.

'ESPORTS' 24 d'octubre de 2022

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat les bases reguladores per a la concessió de les subvencions destinades als clubs i les entitats esportives de la localitat corresponents a la temporada 21/22. Les ajudes econòmiques es xifren en un total de 120.000 euros que es concediran a través del sistema de concurrència competitiva a través de la qual els futurs sol·licitants hauran de complir una sèrie de requisits.

L'objectiu de l'equip de govern amb l'elaboració d'aquestes bases per a les subvencions econòmiques és secundar i millorar la pràctica esportiva dels clubs i les entitats esportives mitjançant les ajudes per als programes d'activitats esportives a desenvolupar sobre la iniciació esportiva, el foment de la pràctica i la competició esportiva, entre altres. A més, les bases contemplen les subvencions per a les activitats recreatives, d'oci i d'esplai.

Els clubs i les entitats esportives de Riba-roja de Túria hauran de complir una sèrie de requisits i criteris per a accedir a les subvencions econòmiques municipals. Entre altres, hauran d'estar inscrites en el registre municipal d'associacions, estar legalment constituïdes com a tals, no hauran de concórrer en cap mena de les circumstàncies sobre prohibicions detallades en la llei de subvencions i haver presentat en el termini i en la forma la sol·licitud al costat de la documentació necessària exigible en les bases.

Uns altres dels requisits són la realització d'activitat regular a Riba-roja de Túria o l'oferta d'activitat regular per als veïns de la localitat en el cas que les característiques determinades de l'activitat no permeten que es puga realitzar en el municipi. Les activitats de caràcter regular són aquelles que no són lliures, sinó que estan organitzades per l'entitat i sota la supervisió d'un monitor, un entrenador o un responsable del grup de club. Almenys han de realitzar 30 sessions a l'any. Les entitats hauran d'estar al corrent de totes les obligacions econòmiques davant l'Agència Tributària, la Seguretat Social i l'ajuntament.

Les peticions de les subvencions i ajudes econòmiques hauran de presentar-se en el registre de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, de manera física o en la seu electrònica habilitada per a això, segons les directrius de les bases reguladores. A més, cadascuna de les sol·licituds s'haurà d'acompanyar dels 16 documents corresponents, com ara el registre del club, el balanç, la memòria, el nivell de competició, les titulacions, el llistat de les despeses, les factures dels esdeveniments, les despeses federatives o els certificats oficials, entre altres. En les bases es detalla de forma detallada una explicació de cadascun dels documents que s'han de presentar.

La concessió de les subvencions es realitzarà pel procediment de competència competitiva en la qual una comissió avaluadora s'encarregarà d'establir un barem a l'hora de dictaminar sobre cadascuna de les peticions rebudes. La comissió podrà realitzar totes les comprovacions necessàries per a la millor qualificació dels mèrits aportats en cada cas i, per tant, convocar, en cas de necessitat, a alguns aspirants a una entrevista personal

Les bases reguladores de les subvencions esportives de Riba-roja de Túria estableixen una sèrie de criteris objectius per a la concessió de les ajudes econòmiques i, en funció de cadascun d'eixos requisits, es concediran una sèrie de punts. D'aquesta manera, es valorarà amb fins a 2 punts cada rang d'edat d'esportistes integrants del club durant la temporada, de manera que les franges entre la qual oscil·len les edats és des dels 4 als 18 anys.

Altres criteris estan relacionats amb el foment de la paritat entre sexes, de manera que a més igualtat entre nombres d'esportistes empadronats a Riba-roja de Túria llavors major puntuació rebran els clubs peticionaris, fins a un màxim de 5 punts. El nombre d'esportistes que formen el club o l'entitat esportiva també es tindrà en compte, 7 punts per cada esportista nascut després de 2003, altres 5 per als nascuts amb anterioritat, 5 punts per esportista inscrit en els Jocs Esportius, a més una altra sèrie de punts per als esportistes d'activitats dutes a terme fora del municipi.

Finalment, es tindran en compte les despeses federatives de cada club, el nivell de competició esportiva, el nombre de tècnics esportius titulats i acreditats en cada club, el voluntariat existent i la seua participació en els actes o esdeveniments esportius de Riba-roja de Túria fins amb un màxim de 50 punts, a més de valorar altres aspectes com el programa esportiu, l'estructura organitzativa de funcionament, la metodologia utilitzada o l'historial del club, entre altres. Aquests aspectes últims es valoraran amb un màxim de 40 punts.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquestes ajudes “són molt importants per a enfortir i consolidar les apostes esportives dels clubs i entitats del nostre municipi, com a eix essencial de vertebració i cohesió social i, al mateix temps, una font d'energia i de millora de la salut dels habitants que la practiquen, per això, l'aposta de l'equip de govern per l'esport entre els nostres joves és constatable des de fa anys”.