Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria ofereix a la conselleria d'Educació fins a 4 edificis municipals per a albergar una futura escola d'Idiomes davant la demanda dels últims anys

El ple municipal aprova una proposta del govern del PSPV en la qual s'insta el Consell de la Generalitat perquè es pose en marxa davant les sol·licituds creixents dels ciutadans.

'EDUCACIÓ' 7 de desembre de 2022

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una proposta de l'equip de govern del PSPV en la qual insta a la Generalitat la implantació d'una escola d’Idiomes en la localitat davant la creixent demanda dels ciutadans dels últims anys. La sol·licitud del ple municipal inclou fins a un total de quatre edificis de titularitat pública com a futures instal·lacions per a albergar aquesta oferta educativa.

La iniciativa de l'executiu local ha comptat amb el suport de la resta de grups amb representació municipal, és a dir, el Partit Popular, Ciudadanos, Compromís, l’Esquerra, Podem Riba-roja Pot i, finalment, Vox. La proposta insta a la Generalitat Valenciana a valorar la implantació d'una extensió, secció, aulari o centre de l'Escola Oficial d’Idiomes per a Riba-roja de Túria a curt termini davant la ingent demanda dels ciutadans.

L'informe tècnic especifica fins a un total de quatre emplaçaments de Riba-roja de Túria on es podria situar la futura extensió de l'Escola d’Idiomes amb l'edifici La Botaia en horari de matins, la Casa de Cultura en horari, també, de matins, el Centre Social en horari de matí i vesprada i, finalment, els centres educatius públics existents en la localitat, en horari de vesprades per a no entorpir o solapar el funcionament habitual d'aquests.

La proposta municipal subratlla la necessitat d'implantar aquest servei en la localitat amb l'objectiu de completar la formació de la població i afavorir, d'aquesta manera, l'accés al món laboral, amb la implantació d'una escola en la qual s'oferisca anglés, alemany, espanyol per a estrangers i valencià, entre altres. Es recorda, a més, que es tracta d'un municipi “amb una àmplia i variada activitat educativa i cultural, amb una població superior als 24.000 habitants i una gran oferta de serveis educatius, amb una alta demanda de formació en idiomes, que, actualment, es veu obligada a desplaçar-se a altres municipis com Bétera, la Pobla de Vallbona o Llíria, amb l'inconvenient que no hi ha transport públic que s'aproxime a aquests municipis”.

El text aprovat pel ple de Riba-roja de Túria incideix en la necessitat de potenciar l'aprenentatge d'idiomes de cara a millorar les opcions de les persones de trobar una ocupació en el mercat laboral “un element imprescindible en la generació d'ocupabilitats i una garantia d'ocupació, per la qual cosa les escoles oficials d'idiomes no deixen de ser centres de formació vinculades amb el món laboral amb vessant econòmic-social innegable en la mesura en què generen ocupabilitat”, segons s'assegura en la proposta.

L'absència d'una escola d'idiomes a Riba-roja de Túria ha obligat l'ajuntament a oferir cursos d'anglés als joves en el Centre Juvenil i a l'Escola Permanent d'Idiomes per a atendre la demanda creixent per part dels ciutadans. A més, la localitat compta amb diverses urbanitzacions i diversos nuclis de població disseminats i set polígons industrials que compta amb més de 1.340 empreses i signatures mercantils dedicades en la seua gran majoria al sector logístic, la qual cosa suposa una repercussió internacional notable.

El ple reclama a la conselleria d'Educació l'inici del procediment especial per a la implantació d'una Escola Oficial d'Idiomes (EOI) que, finalment, puga culminar mitjançant un decret o una resolució amb la creació o implantació de la citada oferta educativa. A més, serà la pròpia conselleria d'Idiomes la que determinarà la possibilitat d'implantar una secció, una extensió o un centre d'idiomes en la localitat.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquesta sol·licitud del ple municipal “és molt important per al nostre municipi davant l'augment que ha experimentat en els últims anys la necessitat d'aprendre nous idiomes com a eix fonamental per a augmentar les qualitats de les persones a l'hora de trobar una ocupació en el mercat laboral i més tenint en compte que les empreses dels polígons industrials tenen cada vegada un major contacte amb la resta de països de la Unió Europea i de la resta del món”.