Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja demanarà al Ministeri de Foment que connecte el Pla de Nadal i els polígons industrials amb l'A7

Les deficients comunicacions resten competitivitat empresarial.

21 de desembre de 2016

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una proposta de l’equip de govern, amb els vots a favor del Partit Popular i Ciutadans i en contra de Riba-roja Pot, en la que reclama al Ministeri de Foment que construïsca un accés directe des de l’autopista A-7 (bypass) amb el poblat visigot del Pla de Nadal i amb els polígons industrials format actualment per prop de 800 empreses.

La proposta municipal pretén millorar els accessos d’estes àrees industrials per a millorar la competitivitat i facilitar les comunicacions de les empreses amb les principals ciutats espanyoles de l’arc mediterrani i amb les capitals europees més importants. A més, la mesura aprovada té com a objectiu potenciar el poblat del Pla de Nadal com a reclam turístic per a augmentar el nombre de visitants que s’interessen per este conjunt patrimonial únic a Espanya -reconegut com BIC en 1991- que reproduïx el model clàssic de les viles clàssiques de l’època, datada en el segle VII.

Esta sol·licitud s’afig a una altra iniciativa que a finals de novembre va adoptar el ple de Riba-roja a l’expropiar 42.000 metres quadrats de terrenys per a la construcció d’un pont que permeta connectar els polígons industrials amb la Nacional III. D’esta manera, ambdós mesures permetran unir les àrees industrials amb l’arc mediterrani i amb l’àrea de l’altiplà amb l’objectiu important d’unir les àrees de producció i logístiques amb les principals ciutats espanyoles i europees.

Els polígons industrials de l’àrea sud de Riba-roja ocupen un total de 6 milions de metres quadrats i una consolidació de fins a un 90% que li permeten convertir-se en un dels centres més importants de la Comunitat Valenciana, encara que les comunicacions són des de fa anys una de les assignatures pendents més demanades pels propis empresaris, especialment les connexions amb les àrees centrals i l’arc mediterrani ja que els problemes de trànsit són una imatge habitual que han de suportar diàriament els vehicles de gran tonatge.

L’objectiu del govern municipal passa per millorar també l’accés dels visitants al poblat visigot del Pla de Nadal ja que actualment la carretera per a dirigir-se al mateix produïx alguns problemes i confusions. El jaciment conserva un edifici visigot de la segona mitat del segle VII, descobert l’any 1970 durant uns treballs agraris. En el seu interior s’han trobat peces arqueològiques romanes i bizantines, al marge de les pròpies d’origen visigot.         

L’equip de govern de Riba-roja de Túria ha subratllat que amb la sol·licitud al Ministeri de Foment "es completa la millora en la xarxa de carreteres i comunicacions que necessita actualment el nostre municipi, ja que eixes carències ens resten competitivitat, la fugida d’empreses a altres localitats i, per tant, no es fomenta l’ocupació entre els nostres parats i la riquesa se'n va a altres àrees poblacionals".

L’executiu local ha assegurat que amb estes mesures "s’assegura per complet la protecció del conjunt arqueològic del Pla de Nadal i al temps es fomenta l’expansió industrial per mitjà d’una millora progressiva i imparable de les comunicacions viàries que durant anys han suposat un fre indubtable per a les empreses i la iniciativa privada de Riba-roja".