Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja destina 142.000 euros en ajudes d'emergència econòmica per a les famílies del municipi afectades pel Covid-19

L'ajuntament repartix una mitjana de 700 tuppers al dia en el servei de catering.

'POLÍTIQUES INCLUSIVES, DRETS SOCIALS I MAJORS' 22 d'abril de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria destinarà un total de 142.000 euros en diverses ajudes d'emergència econòmica per a les famílies –moltes d'elles en risc d'exclusió social- durant l'Estat d'Alarma per la crisi del Covid-19. Les ajudes estan enfocades a sufragar les despeses d'alimentació, subministraments de la vivenda, lloguer, transport, hipoteques, pròtesis visuals, allotjament temporal, llet infantil i polivalent.

Aquesta inversió en despesa social és el resultat de sumar els 49.539 euros destinats en ajudes d'emergència social des que es va decretar l'Estat d'Alarma, els prop de 40.000 euros dedicats al servei de catering diari que es va repartir entre la segona quinzena del passat mes de març i la primera quinzena d'aquest mes, és a dir, durant el període de confinament i altres 42.000 en una subvenció de la Generalitat.

En el servei de catering de Riba-roja de Túria es descriuen els tres tipus de perfils beneficiaris –menors, adults i majors- que reben en els seus domicilis els aliments per part l'empresa i que s'eleva ja a 307 usuaris, entre les quals cal citar les persones majors i el menjador social que el rebien abans de la pandèmia i les famílies que el reben ara amb motiu del coronavirus per les necessitats creixents.

Aquest servei s'ofereix en horari de dilluns a dissabte distribuïts en cinc rutes que abasta usuaris del nucli urbà, les àrees residencials i els habitatges disseminats a càrrec d'una empresa especialitzada de la localitat que compleix amb tots els estàndards de qualitat i higiene, i que compta amb una gran acceptació entre els beneficiaris, tant per l'agilitat com l'eficiència i el tracte humà en el repartiment.

Entre les persones que reben diàriament el servei de catering cal citar els usuaris del Centre de Dia que s'ha tancat al públic durant el confinament, les persones amb mobilitat reduïda que no poden eixir ara de casa, els menors amb el risc de vulnerabilitat social i, finalment, els adults en greu risc d'exclusió social que es beneficien, igual que els menors, d'un menú diari. Els més xicotets reben, a més, llet cada dia.

En xifres, cal destacar els 160 majors que reben el servei de catering, dels quals 109 ja el rebien abans del Covid-19, més els 29 usuaris del Centre de Dia, els 22 usuaris tramitats per urgència amb motiu de la pandèmia, els 73 menors i els 74 adults.

Finalment, a aquestes ajudes municipals de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria cal afegir una subvenció de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives amb un muntant total de 42.774 euros destinats a pagar prestacions econòmiques individualitzades (31.146 euros), prestacions per a garantir el dret bàsic d'alimentació per a xiquets en situació de vulnerabilitat (7.177 euros), i, finalment, el servei d'ajuda a domicili (4.451 euros).

La subvenció de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives està enfocada per a atendre les necessitats derivades a partir del decret de l'Estat d'Alarma, és a dir, les persones que demanden ajuda per la nova situació, de forma que aquesta ajuda és incompatible per als beneficiaris que ja rebien prestacions d'emergència social i/o alimentació infantil, només s'admetrà una sol·licitud setmanal per unitat de convivència, es presentarà una declaració de responsabilitat i hauran de justificar l'ajuda anterior per a renovar l'ajuda.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat “els recursos econòmics, humans i tècnics que s'estan destinant des de l'ajuntament per a atendre correctament les necessitats de totes les persones que es poden trobar en una situació delicada de vulnerabilitat o exclusió social derivada de l'Estat d'Alarma que estem vivint actualment; el nostre objectiu és que ningú quede sense ajudes econòmiques o socials en el municipi”.