Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja destina 4.000 euros del pressupost municipal per a ajudar a les persones celíaques

Els sol·licitants hauran d'estar empadronats en el municipi i presentar el diagnòstic mèdic que confirme la seua intolerància al gluten.

'SANITAT' 16 d'octubre de 2018

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha publicat les ajudes destinades a sufragar la despesa per a l'adquisició d'aliments amb gluten per a aquelles famílies amb membres afectats per la malaltia celíaca o la intolerància al gluten. Per a açò ha destinat una partida de 4.000 euros, que es distribuirà atenent als criteris establits en les bases entre el col·lectiu celíac, que podrà pal·liar el sobrecost i cobrir parcialment la despesa en alimentació que han d'afrontar en el seu moment a dia per a omplir el rebost.

El principal inconvenient per a les persones celíaques és l'elevat cost dels productes alimentaris sense gluten, si tenim en compte que el 80% dels aliments contenen gluten i el preu dels aliments específics sense gluten són molt superiors als convencionals amb gluten.

"El nostre objectiu és arribar al major nombre de beneficiaris possible sempre que complisquen tots els requisits que s'estableixen en les bases. La dieta lliure de gluten no és una elecció per a aquest tipus de col·lectiu. Per açò, des de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria llancem este tipus d'ajudes que els garantisca una vida més suportable i inclusiva", ha expressat el regidor de Sanitat, José Luis López.

El ple de l'Ajuntament va aprovar per unanimitat està moció presentada pel Partit Popular, que té com a finalitat millorar la qualitat de vida de les persones celíaques i recolzar als seus familiars i a les associacions que treballen en la mateixa fi. A través de l'ajuda, l'Ajuntament de Riba-roja, pioner en este tipus d'actuació, va declarar el suport solidari i absolut de tots els grups polítics d'esta corporació al col·lectiu celíac.

La situació de les persones intolerants al gluten va millorant any rere any gràcies a l'aparició d'un major nombre de productes i establiments que els faciliten. No obstant açò, a l'hora de fer la compra la realitat és una altra. A més d'haver de mirar l'etiquetatge amb lupa per a assegurar-se que tot està en condicions, el preu per cada producte lliure de gluten és molt més elevat que la resta. Sense anar més lluny, productes habituals en els rebosts com a farines, barres de pa, brioixeria o galetes costa tres vegades més en anar certificats com a aliments 'sense gluten'.

Per a optar a aquesta subvenció de 4.000 euros, les persones celíaques hauran de presentar un informe mèdic que confirme la seua intolerància i estar empadronades a Riba-roja de Túria amb una antiguitat mínima de tres anys.

L'ajuda concedida es destinarà a la compra d'aliments especials i adequats per a atendre a les necessitats nutricionals de les persones afectades per la malaltia celíaca, sent la quantia de les ajudes en virtut del nivell d'ingrés de la família. El termini de presentació de sol·licituds estarà dins dels vint dies hàbils a partir del següent al de la seua publicació. La subvenció podrà sol·licitar-se fins al 15 de novembre.