Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja destina 54.090 euros en ajudes a la instal·lació d'energia solar fotovoltaica en habitatges i edificis per a autoconsum

L'ajuntament aprova 30 sol·licituds dels veïns del municipi.

'MEDI AMBIENT' 15 d'octubre de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha resolt la concessió de fins a 30 sol·licituds per a subvencionar la instal·lació d'energia solar fotovoltaica per a autoconsum en els habitatges particulars i en els edificis de les comunitats de veïns situats en el terme municipal. La suma econòmica concedida aconsegueix els 54.090’50 euros en total. Després de l'èxit aconseguit en aquesta convocatòria, l'ajuntament té previst realitzar una altra edició l'any vinent.

Les ajudes concedides oscil·len entre els 1.665 euros de mínima i els 2.250 euros com a subvenció màxima, en funció dels paràmetres tècnics atesos per a cadascun dels casos resolts. D'aquesta manera, s'ha fixat en 3 quilowatts el màxim concedit entre totes les subvencions concedides als sol·licitants, després dels barems aplicats en cadascun dels casos.

Cal recordar que aquestes ajudes van ser aprovades per la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria per a tots aquells propietaris d'habitatges o edificis situats en el terme municipal. Per a rebre les ajudes han sigut necessaris els volants d'empadronament o les factures justificatives d'un consum elèctric superior als 2.000 quilowatts en l'última anualitat.

La iniciativa municipal està contemplada en el Pla Estratègic de la localitat dirigida a fomentar i implantar les energies renovables en els habitatges, una reducció dels combustibles derivats del petroli i, per tant, aconseguir una major autonomia elèctrica. Per a facilitar la gestió dels tràmits administratius i tècnics, l'ajuntament ha implantat la figura de l'instal·lador autoritzat, designat pels sol·licitants i que pot actuar com a representant.

Els immobles o els habitatges que han optat a la concessió d'aquestes ajudes previstes en la convocatòria d'enguany estan habitades, obligatòriament, i estan radicades, a més, en el terme municipal de Riba-roja de Túria. Un dels principals objectius de l'executiu local passa per una reducció notable de les emissions de diòxid de carboni (CO2) en la localitat.

Els titulars de les sol·licituds aprovades tenen de termini límit fins al 31 d'octubre pròxim per a presentar la sol·licitud requerida i que està incloses en les bases reguladores de les ajudes. Entre elles, el document d'identitat del sol·licitant i en el cas de les comunitats de propietaris, a més, un original del certificat de la Junta de Propietaris de l'edifici, a més, de l'aprovació de les instal·lacions i de la presentació de la sol·licitud de la subvenció.

Els beneficiaris hauran d'aportar, també, una relació classificada de les despeses de l'activitat, així com el detall d'altres ingressos o subvencions, a més dels documents justificatius d'aquestes despeses, és a dir, originals de les factures. També serà necessari l'imprés municipal de certificació de titularitat del compte bancari per a l'abonament de l'import.

Les ajudes obliguen els beneficiaris a romandre amb la instal·lació de les plaques fotovoltaiques en els habitatges per un període mínim de deu anys. L'Ajuntament de Riba-roja de Túria realitzarà, a més, un seguiment de l'impacte que en matèria de reducció d'emissions de CO2 es desenvolupe a conseqüència de la posada en marxa d'aquesta iniciativa.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat “l'acolliment tan positiu que aquesta convocatòria ha rebut per part dels veïns que han demostrat, una vegada més, el seu compromís i la seua solidaritat per aconseguir una municipi més sostenible i més respectuós amb el medi ambient que ens envolta i la seua aposta per una energia que ajuda a reduir les emissions de diòxid de carboni”.