Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja destinarà 2.7 milions per a dotar d'aigua potable a quatre urbanitzacions i garantir el subministrament en les 900 empreses dels polígons en cas d'averia

L'ajuntament renovarà la xarxa de proveïment d'Entrenaranjos

14 de Febrer de 2019

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat els avantprojectes de viabilitat que permetran una inversió de 2'7 milions d'euros per a dotar d'aigua potable a quatre urbanitzacions del terme municipal així com garantir el subministrament a les prop de 900 empreses situades en els polígons industrials en cas d'avaries o trencaments de la xarxa de proveïment.

Les inversions plenàries van comptar amb el respatler de l'actual equip de govern de Riba-roja de Túria -format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida- i del grup Ciutadans, l'abstenció del Partit Popular i el vot en contra de Riba-roja Pugues. La decisió se sotmetrà a exposició pública per espai d'un mes de termini per a la formulació sobre la seua ubicació, les característiques i la seua declaració d'utilitat pública.

Les obres que es duran a terme una vegada s'hagen licitat les mateixes, que es podria realitzar a principis del pròxim estiu, consisteixen en l'anellat de la xarxa principal de proveïment en el parc logístic i en les més de 900 empreses dels polígons amb un cost d'1'5 milions d'euros. D'aquesta forma, l'anellat permetrà que aquestes empreses i indústries tindran garantit, per complet, el subministrament d'aigua potable el que ja gaudeixen fins i tot en el cas de produir-se qualsevol tipus d'avaria o trencament del sistema de proveïment.

El projecte municipal de Riba-roja de Túria permetrà, a més, estendre mitjançant uns brancs de connexió a la xarxa principal destinat a les urbanitzacions la Llobatera, Carassols, Pla de Nadal i el Pla de Totxar que, amb més de 200 habitatges en global manquen d'una connexió adequada ja que actualment els seus habitants es proveeixen de pous. Aquesta situació s'arrossega ja des de fa diverses dècades i que fins ara governs del PP anteriors no havien resolt.

D'altra banda, el ple també ha donat la llum verda a les obres de renovació de la xarxa de proveïment d'aigua potable en la urbanització Entrenaranjos, en l'àrea nord-est, els habitatges del qual pateixen deficiències històriques de pressió en el subministrament que, al mateix temps, els provoquen nombrosos problemes i vicissituds en el dia a dia dels seus habitants. Amb la realització d'aquestes obres s'aprofitarà, també, per a ampliar l'actuació municipal amb la renovació de les voreres. El seu cost econòmic total s'estima en 1'2 milions d'euros.

Tots dos projectes municipals de Riba-roja de Túria, l'anellat de la xarxa principal i la renovació en Entrenaranjos, s'inclouen en la futura licitació del servei de subministrament d'aigua potable. després que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) amb data de novembre de 2016 anul·lara el procés d'adjudicació del contracte d'aigua i sanejament, aprovat al juliol de 2012, per a un període de 20 anys.

La fallada judicial va anul·lar l'adjudicació després del recurs interposat per una altra de les aspirants en el concurs en entendre que en el citat procés va haver-hi algunes deficiències i irregularitats. Entre aquestes anomalies cal destacar la falta de redacció i aprovació dels projectes i avantprojectes per a l'execució de les obres, la instal·lació a la xarxa de sanejament separativa del polígon industrial l'Oliveral i el proveïment d'aigua potable per al polígon industrial de la zona sud o la connexió de dipòsits del Calvari amb la finca existent en la variant de Riba-roja.

Amb el nou procés d'adjudicació, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria haurà d'indemnitzar amb 2'3 milions d'euros a la concessionària actual en raó a les obres que aquesta reclama corresponent a les obres de modernització i millora realitzada en la xarxa de proveïment que les arques municipals podran recuperar a través del nou contracte que establirà la mateixa quantitat econòmica per a la nova adjudicatària que se subrogarà aquestes despeses.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquestes obres municipals "són d'una importància vital per a acabar amb uns problemes endèmics que pateixen algunes urbanitzacions del terme municipal i que ara aquest equip de govern resoldrà, tant en el cas de les urbanitzacions que manquen de connexió a la xarxa de proveïment com en Entrenaranjos; a més, podrem garantir el subministrament a les 900 empreses que tenim en els polígons industrials, en un projecte ambiciós i que els mateixos afectats demanen des de fa temps".