Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja detecta més de 100 cartells de publicitat il·legals instal·lats sobre sòl públic en els polígons industrials

L'ajuntament ordena la retirada després de destinar 1'8 milions en inversions

'POLÍGONS INDUSTRIALS' 10 de Setembre de 2018

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha detectat l'existència de més de 100 cartells de publicitat instal·lats il·legalment sobre sòl públic en els polígons industrials de la localitat, El consistori ha instat a les empreses infractores a la retirada immediata dels panells publicitaris ja que contravenen l'actual legalitat urbanística vigent.

L'actual pla general urbanístic únicament admet la instal·lació de pals publicitaris amb una altura màxima de 10 metres d'altura "referits en exclusiva a les activitats realitzades en la pròpia parcel·la i situats completament a l'interior de la mateixa" i prohibeix l'existència de publicitat privada sobre sòl municipal o públic, a més de regular la seua ubicació en altres emplaçaments.

El departament de Polígons Industrials de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha analitzat durant els últims mesos la situació de les àrees públiques dels polígons que ha permès detectar l'existència de diverses anomalies o possibles irregularitats com els panells de publicitat sobre sòl públic a pesar que el vigent pla general urbanístic ho prohibeix expressament.

La retirada dels pals de publicitat il·legal no suposaran un minvament per a les més de 800 empreses repartides pels diversos polígons industrials del terme municipal ja que l'Ajuntament de Riba-roja ha aconseguit una subvenció d'1'8 milions d'euros de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) destinats a la millora i modernització d'aquestes àrees durant els anys 2018 i 2019.

Entre aquestes millores i projectes destaquen la col·locació de sistemes de seguretat viària, reducció de l'impacte sonor sobre les empreses amb barreres vegetals, millora de la il·luminació mitjançant la reposició de l'enllumenat públic i la creació de nous llocs de llum, a més de la col·locació de senyals i cartells informatius i una dotació de major seguretat vial a través de la corresponent senyalització horitzontal i vertical. Entre els punts que es beneficiaran del projecte municipal cal destacar el sector 12 i Bassa, sector 13 i Masia de Sant Antonio de Poyo, polígon Casanova, sector 14, l'Oliveral i by-pass i, finalment, el polígon Entrevies.

Aquestes inversions es complementen amb el més d'1 milió d'euros que el consistori ha invertit al llarg de la present legislatura en matèria d'infraestructures en els polígons industrials amb fons municipals als quals hi ha afegir la creació d'una oficina municipal d'informació i dinamització empresarial (AMIDE) per a acostar les peticions i demandes abans l'administració local.

Amb aquestes inversions públiques les empreses disposaran d'uns pals informatius col·locats en els accessos principals dels polígons industrials en les quals s'indica la situació geogràfica de cadascuna d'elles, una llista de carrers de totes les àrees existents, el sector econòmic al que pertanyen les mateixes així com informació del propi polígon amb l'objectiu de facilitar l'arribada dels proveïdors i clients. Els pals o tòtems publicitaris es dividiran per colors cromàtics per a diferenciar els uns dels altres i, per tant, millorar els accessos.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat "l'esforç enorme que durant aquesta legislatura ha realitzat aquest equip de govern per dotar als polígons industrials de Riba-roja de Túria de tot els equipaments públics necessaris perquè puguen treballar amb normalitat ja que durant legislatures passades no es van escometre les inversions i els projectes que els propis empresaris demandaven a l'ajuntament".

De fet, l'Ajuntament de Riba-roja ha tret a licitació pública un projecte ambiciós sobre el manteniment integral per un muntant anual de 425.000 euros i amb una durada de quatre anualitats, en el qual es comprenen els treballs de neteja viària, manteniment i instal·lació de senyalització viària i de tràfic -inclosa la senyalització horitzontal-, a més de la neteja i manteniment de les zones verdes i l'arbrat viari, a més del propi mobiliari urbà. Aquest projecte és pioner en la localitat després d'anys d'abandó municipal.