Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja disposa d'1.179 places d'aparcament públic gratuït en el casc urbà

(1)
L'Ajuntament ha incrementat en 427 les places disponibles durant aquesta legislatura

'TRANSPORTS' 15 de Gener de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja s'ha fixat com a objectiu millorar la mobilitat urbana i l'accessibilitat en el municipi. Entre les mesures adoptades figura la creació de noves zones d'aparcament públic gratuït distribuïdes pel casc urbà. En l'actualitat, Riba-roja disposa d'1.179 places, 24 per a persones amb mobilitat reduïda, 23 destinades a motocicletes i 25 a vehicles pesats.

El disseny d'aquest pla d'aparcaments públics ha permès a l'executiu local incrementar l'oferta d'estacionament en 427 places. Per a açò, el consistori ha condicionat nous espais que han afavorit la demanda comercial i laboral de la zona centre, així com les necessitats de la població en general.

"Disponemos d'una àmplia xarxa de zones d'aparcament públic gratuït i accessibles, distribuïdes pel casc urbà que donen servei tant als veïns i veïnes com a visitants, i que permeten, en pocs minuts caminant, poder realitzar les compres en els comerços locals o gestions administratives", assegura Rafa Gómez Sánchez, regidor de Transports i Mobilitat.

Les noves zones d'aparcament estan situades en el pàrquing de la Mallà, amb capacitat per a 138 turismes, 5 per a persones amb mobilitat reduïda i 7 per a motocicletes, que s'uneixen a les dues zones ja existents al costat del complex esportiu, l'esplanada del Centre d'Informació Juvenil, amb 109 places per a cotxes, 6 amb mobilitat reduïda i 9 per a motocicletes, i el recentment creat pàrquing del carrer Velázquez, al costat del Col·legi Asunción de La nostra Senyora, amb capacitat per a 117 vehicles, 4 per a mobilitat reduïda. Així mateix en breu s'habilitarà una nova zona aparcament en la Carretera Vilamarxant (antic Consum) per a 30 vehicles, 2 per a persones amb mobilitat reduïda i que donarà resposta a la demanda d'aparcament en aquesta zona comercial.

L'únic sentit de circulació en un dels trams del carrer Major i Carretera Vilamarxant també ha afavorit la creació de 27 noves places que "han millorat l'accessibilitat i la rotació dels comerciants i visitants en una zona amb demanda comercial, que mancava d'oferta d'estacionament", puntualitza Rafa Gómez, regidor de Transports i Mobilitat.

Aquestes noves zones d'aparcament s'uneixen a les existents en l'IES Pla de Nadal (31 places), Avinguda poliesportiu (125 places 1 per a mobilitat reduïda), carrer Rosalía de Castro (53 places), Estadi Municipal Roberto Gil (129 places 2 de mobilitat reduïda 7 motos), Avinguda Pacadar -zona Guàrdia Civil- (25 places per a vehicles pesats), CEIP Camp de Túria (82 places), Barranc dels Moros (44 places), carrer Arrosals (107 places 2 de mobilitat reduïda), Consum (93 places 1 mobilitat reduïda, Escoletes infantils (35 places) i ampliació al costat de la CV-336 (46 places), la zona d'aparcament situada al costat de l'Estació del metro amb capacitat per a 35 vehicles, 2 amb mobilitat reduïda o el pàrquing de l'edifici de l'Ajuntament que obri gratuïtament els dissabtes al matí o coincidint amb esdeveniments festius.