Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja disposarà aquest any d'un nou recurs per a la rehabilitació psicosocial de persones amb malaltia mental

El programa, impulsat per la Mancomunitat Camp de Túria, començarà a prestar-se a la fi de setembre.

'POLÍTIQUES INCLUSIVES, DRETS SOCIALS I MAJORS' 27 d'agost de 2020

Els malalts mentals crònics del municipi disposaran aquest any d'un nou recurs situat en Riba-roja. Es tracta del programa PRISMA, destinat a la Rehabilitació Psicosocial per a persones amb Malaltia Mental crònica.

El programa, dependent de la Mancomunitat Camp de Túria, sorgeix de la necessitat d'un canvi en l'assistència prestada des de l'àrea de Salut Mental. En aquest sentit, incidirà en altres aspectes com afavorir l'adaptació i integració de les persones amb malaltia mental crònica en el seu entorn, desenvolupar i mantindre un nivell òptim de qualitat de vida, augmentant la seua autonomia i independència personal i treballarà conjuntament amb els serveis de Salut Mental i Serveis Socials, col·laborant i coordinant l'atenció integral dels usuaris, potenciant els processos de recuperació personal.

Es tracta d'un programa de treball en diverses àrees d'actuació formades per perfils professionals de l'àmbit de la psicologia, les activitats de l'esport o la integració social.

Actualment existeixen dos centres a la comarca, 14 persones en el recurs situat a Bétera i 14 persones en el de Vilamarxant.  A la fi de setembre, Riba-roja de Túria acollirà aquest recurs per a 14 usuaris/es, en les seues dependències municipals de l'àrea de Polítiques inclusives i Drets socials, situades en l'Edifici La Botaia.

Podran ser beneficiaris/es del programa aquelles persones, empadronades a la comarca Camp de Túria, amb edats compreses entre els 18 i 65 anys i que tinguen un diagnòstic de malaltia mental crònic diagnosticat per la Unitat de Salut Mental a la qual pertanyen.

El programa disposa de psicòleg acreditat General Sanitari, tècnic en Integració Social i una tècnica en Activitats Fisicoesportives. A més, el suport a les famílies serà clau, per la qual cosa fomentarà un espai de diàleg orientat a familiars que servirà com a punt de trobada i acompanyament en el procés de la malaltia. L'objectiu d'aquesta iniciativa és oferir informació, orientar, construir solucions i sensibilitzar sobre temes relacionats amb la Salut Mental.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha valorat positivament el projecte, “s'obri una finestra plena de possibilitats a aquelles persones que necessiten d'una atenció especialitzada en el municipi i que aborda aspectes com la integració, l'autonomia o la independència personal - i afig - cobrim així una demanda històrica de les famílies amb malalts mentals al seu càrrec que requereixen d'aquesta mena de recursos per a suportar  la seua situació familiar”.