Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja disposarà d'un Pla Estratègic que marque el model de desenvolupament del municipi fins a 2025

Un equip pluridisciplinari serà l’encarregat d’elaborar el document consensuat amb els agents socials, econòmics i polítics.

18 d'octubre de 2017

La Universitat de València elaborarà el Pla Estratègic Territorial, Sostenible, Integrat i Participat del municipi de Riba-roja de Túria (2017-2025), que establirà les bases del model de desenvolupament del nostre municipi a mitjà i llarg termini.

El professor titular d’Economia i codirector del projecte, Tomás González, junt amb el catedràtic d’Anàlisi Geogràfica regional de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, van ser els encarregats de desgranar el pla de treball que es durà a terme durant els pròxims deu mesos.

Este document, realitzat per un equip pluridisciplinari que serà obert al debat ciutadà amb la participació de veïns, associacions, polítics i tècnics de les diferents àrees que s’arrepleguen en el Pla.

L’equip de treball el completen el catedràtic d’Anàlisi de Química Analítica, Ángel Morales, el tècnic de Paisatge i coordinador d’EcoRiba, Antonio José Morales i la tècnica d’Investigació del Pla Estratègic, Sandra Mayordomo.

El Pla, que comptarà amb set fases de treball i dos programes transversals, partirà d’una fase de diagnòstic sobre el municipi (renda per capita, població, territori..) i una altra fase d’arreplega d’informació primària a través de diversos canals (dinàmiques de grup, reunions tècniques, entrevistes amb veïns,..).

El catedràtic Jorge Hermosilla va destacar els valors amb què compta Riba-roja de Túria, “el seu aspecte residencial, el patrimoni cultural, econòmic i mediambiental són claus per al seu desenvolupament”, i va matisar, Riba-roja ha d’actuar com “l’eix vertebrador dels municipis limítrofs”

Tomás González, per la seua banda, va desglossar els principals aspectes del Pla i va destacar la importància  “d’integrar totes les fonts de manera coherent i coordinada” i va remarcar “els tècnics seran els que marquen el grau de viabilitat de les accions”

González va finalitzar la seua intervenció convençut  “d’aconseguir objectius realistes i il·lusionants que ens porten a un lloc millor, amb objectius transversals, assumits i amb el compromís de tots els actors”

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga va remarcar “és un projecte de tot el poble de Riba-roja, independentment de qui governe, un document de tota la societat civil que decidirà el municipi que volem per al futur, en el que la gent viva més feliç”.

El desenvolupament del Pla Estratègic anirà acompanyat d’una estratègia de comunicació a fi de transmetre informació als actors clau de forma regular i fomentar el seu participació en les activitats programades.