Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja dissenya activitats esportives i cognitives a les persones majors adaptades a les exigències sanitàries per la Covid-19

L'ajuntament inicia un programa per a fomentar la pràctica esportiva.

'POLÍTIQUES INCLUSIVES, DRETS SOCIALS I MAJORS' 22 d'octubre de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha posat en marxa aquesta setmana diverses activitats esportives i cognitives destinades a les persones majors de la localitat adaptats a les recomanacions sanitàries i que es prolongaran durant els pròxims mesos. La iniciativa està enfocada a les persones a partir dels 55 anys d'edat i es divideixen entre les activitats físiques i unes altres no presencials.   

El programa municipal té com a principal objectiu fomentar la pràctica de l'esport entre les persones majors com a mitjà per a aconseguir una plenitud física i, al mateix temps, que redunde en el benestar psicològic entre la població de major edat de Riba-roja de Túria. Les activitats físiques es desenvoluparan en el pavelló municipal en un horari de 9.30 a 10.30 hores.

Les activitats del pavelló esportiu municipal consistiran en gimnàstica activa els dilluns, una classe de zumba gold els dimarts, els dimecres continuaran amb gimnàstica passiva, els dijous serà el torn del ball en línia mentre que els divendres serà el temps del pilates postular. En tots els casos, s'establiran mecanismes perquè només participen grups reduïts i amb la distància mínima entre cada persona.

A més, altres activitats presencials que es desenvoluparan en el centre social de Riba-roja de Túria consistiran a posar en marxa un taller de memòria els dilluns en un horari de 17 a 18 hores. Els dimecres es durà a terme un taller de dibuix i pintura de 9.30 a 11 hores, mentre que d'11.30 a 12.30 hores serà el torn d'un taller de fotografia. Finalment, els dijous tindrà lloc un taller d'aplicacions mòbils en sessions de 17.30 a 18.30 hores.

La regidoria de Polítiques Inclusives i Drets Socials i Majors de Riba-roja de Túria ha previst també la celebració d'activitats físiques i esportives per a les persones amb un major risc pel perill de contagi del coronavirus i que es duran a terme a través de la televisió municipal i en la qual es podran veure els tallers de pintura, mòbil i classes de gimnàstica.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que la pràctica de les activitats esportives i cognitives dissenyades i posades ja en marxa “marquen un punt important per a assegurar una correcta salut física i psíquica entre les persones en una època en la qual s'han de procurar un major respecte i cura cap a les recomanacions que reclama la conselleria de Sanitat Universal entre les persones majors”.