Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja distribuirà 600.000 euros en ajudes a les empreses d'hostaleria, restauració i agències de viatges afectades pel tancament

L'ajuntament s'adhereix al “Pla Resistir” de la Generalitat.

'FOMENT ECONÓMIC I COMERÇ' 26 de gener de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria distribuirà un total de 600.000 euros entre les empreses del sector de l'hostaleria, la restauració i les agències de viatges afectades pel tancament decretat amb les noves mesures que han entrat en vigor per part de la Generalitat Valenciana amb motiu de l'augment incessant de nous contagis per coronavirus en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

Les ajudes estan contemplades en el pla “Resistir” impulsat per l'administració autonòmica dotat amb 160 milions d'euros en total i que es desenvoluparà mitjançant les aportacions de la Generalitat amb un 62’5%, les diputacions provincials en un altre 22’5% i el restant 15% correspon a les contribucions econòmiques que realitzaran els ajuntaments.

Després dels barems realitzats, a l'Ajuntament de Riba-roja de Túria li correspon una partida de 600.000 euros en total que es repartiran entre les empreses del sector de l'hostaleria, la restauració i les agències de viatges existents actualment en la localitat i que estan xifrades en 90 en total. Amb aquestes mesures es pretén concedir ajudes per a mitigar el tancament decretat dels seus respectius establiments.

Els 600.000 euros que es distribuiran al llarg de les pròximes setmanes s'afigen als que 700.000 euros que es van repartir als comerços i establiments afectats després del decret de l'Estat d'Alarma que es va posar en marxa al març del passat any. Aquestes ajudes estaven enfocades tant als autònoms, professionals i microempreses de Riba-roja de Túria afectats pel tancament com a aquells que van veure reduïda la seua facturació en un 50% en total.

Cal recordar que l'equip de govern s'ha reunit ja amb l'Associació de Comerciants i Professionals de Serveis de Riba-roja de Túria i amb l'Associació d'Hostaleria de la localitat amb l'objectiu d'explicar-los detalladament el contingut de les ajudes econòmiques directes que es posaran en marxa en les pròximes setmanes i que beneficiaran a al voltant de 90 comerciants.

A més, l'equip de govern informarà del contingut de les mateixes a la resta de partits del ple municipal en el transcurs de la Junta de Portaveus Local i dimecres que ve mantindrà ambdós reunions telemàtiques amb els bars i restaurants de Riba-roja en la qual aquests podran exposar els seus dubtes i opinions i, a continuació, una altra reunió amb els assessors i gestors sobre els detalls del Pla Resistir.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha ressaltat “la importància d'aquestes ajudes directes per als sectors perjudicats pel tancament dels seus establiments davant la magnitud de contagis que s'ha experimentat en les últimes setmanes i que, com no podia ser d'una altra manera, ara les administracions públiques estan al seu costat amb el Pla Resistir”.