Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja estarà connectada per carril cicle-vianants amb Benaguasil i amb València a través del Parc Natural del Túria

El projecte es realitzarà a través de la restauració paisatgística del barranc dels Moros amb conexió a la futura estació de Metro.

'URBANISME I MEDI AMBIENT' 24 de juliol de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja completarà el seu anell cicle-vianants amb dues importants actuacions que redundaran en una millora de la mobilitat sostenible en el municipi i reforçaran les connexions radials amb València i la localitat de Benaguasil i Llíria.

Una d'aquestes actuacions serà la connexió amb la localitat de Benaguasil mitjançant una via verda sobre les antigues vies del ferrocarril. Actualment, l'Ajuntament de Riba-roja ja ha executat els primers 600 metres de carril cicle-vianants sobre la vella infraestructura ferroviària. El futur tram permetria enllaçar amb Llíria, ja que actualment es troba connectada amb Benaguasil amb una distància de poc més de sis quilòmetres i amb final al Parc Natural del Túria. Es tracta d'un paisatge que discorre entre tarongers i horta i que no presenta pràcticament cap desnivell, per la qual cosa seria un tram adequat per a tota mena de caminants, ciclistes o corredors.

El segon projecte de mobilitat se situa en ple nucli urbà i té el seu àmbit d'actuació sobre el Barranc dels Moros, una artèria verda que connectaria els Conservatoris Professionals de Música i Dansa, als quals diàriament acudeixen més de 900 alumnes de tota la província de València, amb el Parc Fluvial i que integraria el propi barranc amb el Espai d'Art Contemporani, ECA i la futura parada de metro.

Per a això, l'Ajuntament comptarà amb el finançament de la Generalitat i la Diputació de València, en el marc de la seua estratègia de vertebració del territori a través de projectes de mobilitat sostenible mitjançant la creació de vies per a vianants i ciclistes que afavorisquen les rutes respectuoses amb l'entorn.

En la reunió mantinguda aquest matí entre l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i la regidor de Planificació Urbanística, Teresa Pozuelo amb  la directora general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Roser Obrer i el subdirector general de Mobilitat, Josep Llin, la directora general s'ha compromés a estudiar la viabilitat de les propostes i traslladar el projecte a la Diputació.

Per la seua banda, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga “ha incidit en la importància d'ambdós projectes com un impuls en la vertebració del nostre territori des del prisma de la mobilitat sostenible, al mateix temps que es revaloritza l'espai urbà a través de dues noves infraestructures verdes que diàriament serien utilitzades per centenars de persones”

Paral·lelament, els responsables autonòmics han informat del tràmit en el qual es troba l'estudi de viabilitat de la prolongació de la línia 9 del metro al centre de Riba-roja. En aquest sentit, el subdirector general ha previst que abans de final d'any puga licitar-se l'estudi.