Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja estudia ajudar als bars i restaurants en el repartiment de menjar a domicili i fomentar el consum

El consistori plantejarà demà la proposta al teixit associatiu així com el paquet d'ajudes econòmiques directes destinades al sector.

'FOMENT ECONÒMIC I COMERÇ' 21 de gener de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja, a través de les àrees de Foment Econòmic i Comerç estudia les fórmules legals per a ajudar als bars, cafeteries i restaurants del municipi a distribuir el menjar per a emportar i fomentar el consum en aquests establiments.

Aquesta és una de les propostes que l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga plantejarà a l'Associació d'Hostaleria en la reunió que mantindrà aquest pròxim divendres i en la qual s'abordaran altres qüestions d'interés per al sector més afectat per les conseqüències de la Covid-19.

El sector de l'Hostaleria i la Restauració és un dels més castigats després de l'últim decret de mesures aprovat pel Consell que prohibeix, a partir de hui i durant els pròxims 14 dies, obrir les seues portes al públic. No obstant això, la Resolució de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública de 19 de gener si permet “les activitats de restauració a domicili, o de recollida de menjar i/o beguda per la clientela en l'establiment amb cita prèvia, durant l'horari d'obertura habitual de l'establiment”.

El consistori prepara una sèrie de propostes encaminades a incentivar el consum en aquests establiments, d'acord amb la normativa, com a promocions directes i dinamització comercial a través de les accions divulgatives i publicitàries.

Un altre de les qüestions clau és el paquet d'ajudes que l'Ajuntament de Riba-roja destinarà al sector de la restauració i hostaleria així com a les agències de viatge. En aquesta línia, el consistori preveu injectar prop de 200.000 euros, que aniran destinats a pal·liar la situació dels 90 establiments locals.

Així mateix, l'alcalde de Riba-roja ha convocat a la Associació de Comerciants i Professionals, AGRUPA de Serveis de Riba-roja per a intercanviar impressions i anunciar noves ajudes destinades a autònoms, professionals i pimes del comerç minorista. Des de l'inici de la pandèmia, l'Ajuntament de Riba-roja ha destinat més de 700.000 euros a ajudar a aquest col·lectiu, en el marc del programa econòmic “RibaActiva”. Així mateix, el dilluns es reunirà amb la Junta de Portaveus per a informar-los de les propostes.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha mostrat el seu total suport i solidaritat al sector comercial i hostaler i ha assegurat, “des de l'Ajuntament articularem totes les mesures possibles per a ajudar en la promoció i el consum en els establiments més afectats per la crisi, des de la responsabilitat i la prudència”. Raga ha recordat “aquest sector és clau en l'entramat econòmic del municipi, escoltarem les seues propostes i actuarem en conseqüència per a mitigar l'impacte de la pandèmia”.