Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja evita l'emissió de 3.000 tones de CO2 a l'atmosfera a l'any en reduir 90.000 desplaçaments en vehicles privats

Els usuaris de la xarxa de transport pública supera els 200.000 anuals

'TRANSPORT' 29 d'Octubre de 2018

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha implantat una xarxa de transport pública en el terme municipal que evita l'emissió de més de 3.000 tones de diòxid de carboni (CO2) a l'any a l'atmosfera gràcies als 90.000 desplaçaments que es deixen de realitzar gràcies, precisament, a la citada xarxa de transport municipal. A més, s'ha habilitat una línia de subvencions de 8.000 euros a la compra de bicicletes elèctriques.

La gestió en matèria de mobilitat a Riba-roja de Túria impulsat durant aquesta legislatura ha suposat la concessió del primer premi de la Comunitat Valenciana a la Mobilitat Sostenible al costat de l'Ajuntament de Dénia atorgat per la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori pel seu projecte global de foment i ús del transport públic.

La implantació de la xarxa de transport pública que s'ha engegat durant aquest mandat a Riba-roja de Túria ha aconseguit xifres rècord en superar els 200.000 usuaris anuals en les diferents modalitats que estan funcionant actualment: el connecta-metre que uneix el casc urbà amb l'estació del metro, l'a dalt-bus que connecta el casc urbà amb els polígons industrials, la Reva i Loriguilla i, finalment, les diferents línies escolars enfocat als usuaris de les escoletes infantils i els instituts de secundària.

Paral·lelament, l'Ajuntament de Riba-roja ha habilitat una línia de subvencions públiques destinada al foment dels mitjans de transport ecològics i sostenibles amb una partida pressupostària total de 8.000 euros que permetrà la compra de bicicletes en tres modalitats: les normals, les elèctriques i la compra d'un kit per a adaptar les convencionals a les elèctriques. D'aquesta forma, es pretén conscienciar als ciutadans de la importància d'apostar per mitjans de transport ecològics i, per tant, l'important estalvi d'emissions de diòxid de carboni.
cal recordar que, actualment, el consistori aplica una bonificació de fins al 75% per als amos dels vehicles híbrids i un altre 75% per als propietaris de cotxes elèctrics com a mesures addicionals que contribuïsquen a disminuir les emissions de diòxid de carboni (CO2) a l'atmosfera incloses en el pacte d'alcaldes pel Clima i l'Energia que preveuen una reducció del 40% a mitjà termini.

El consistori també té en compte aquest barem durant els primers 10 anys en el cas dels vehicles híbrids en el qual s'inclourà, a més, la matriculació, para els casos de la qual es consideraran aquells motors elèctric-gasolina, elèctric-dièsel i els elèctric-gas, amb la seua corresponent homologació d'origen. En el cas dels elèctrics hauran de tenir un motor 100% elèctric i, per tant, d'emissions nul·les.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat "els notables avanços que s'han realitzat en aquesta legislatura amb la implantació d'una xarxa de transport públic que ha significat el reconeixement de les institucions autonòmiques del que estem molt satisfets ja que al mateix temps que hem ajudat a resoldre les manques de comunicació entre les diferents zones i àrees del terme municipal contribuïm a reduir les emissions a l'atmosfera".

Aquestes mesures d'estalvi es complementen, també, amb el projecte de roba usada en el casc urbà i en les àrees residencials que ha suposat arreplegar més de 75.000 quilos anuals gràcies al conveni subscrit entre l'Ajuntament de Riba-roja i les dues empreses encarregues de la recollida i, per tant, s'evita l'emissió de desenes de quilos d'emissions de diòxid de carboni sobre el medi ambient.

Raga ha afegit que en aquesta legislatura "hem engegat el programa EcoRiba per a la creació de riquesa, ocupació i dinamització econòmica i social a través del medi ambient, ens hem unit al Pacte d'Alcaldes pel Clima i l'Energia parar reduir les emissions de CO2 en un 40% fins a l'any 2030 i, finalment, ens hem integrat en el Consell de Govern de la Xarxa Espanyola de Ciutats per al Clima que ens permet posar en valor la nostra acció de govern en contacte amb altres ciutats d'Espanya".