Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja executa un pla de desinfecció i neteja integral per a atallar el COVID

L'Ajuntament ha desinfectat més de 1.600 quilòmetres de voreres i vials.

'SANITAT I SERVEIS PÚBLICS' 13 de maig de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja ha executat des de l'inici de l'estat d'alarma un pla de desinfecció i neteja integral "Pla Desinfecta" per a lluitar contra l'expansió del virus del COVID, ateses les recomanacions del Ministeri de Sanitat sobre la neteja de vies públiques, aigualeig de carrers, desinfecció d'entorns sensibles com a comerços o supermercats i la desinfecció de superfícies de mobiliari urbà.

Des del passat 14 de març s'ha actuat especialment en els vials públics, entorns urbans amb major concentració de població, en la flota de vehicles municipals i principals instal·lacions públiques i sanitàries.

La concessionària municipal, SAV ha realitzat més de 5.800 desinfeccions d'entorns de 130 comerços locals, supermercats i principals llocs de trànsit a través d'hidronetejadora amb aigua i productes desinfectants. En total s'han desinfectat més de 825 quilòmetres en carrers i voreres d'urbanitzacions i disseminats i més de 450 quilòmetres en nucli urbà.

Aquesta actuació s'ha complementat amb la col·laboració dels agricultors locals, que han realitzat la desinfecció de prop de 300 quilòmetres de voreres i vials de nucli urbà i urbanitzacions, camins i carreteres en set torns d'eixides.

Una altra de les accions del pla ha sigut la desinfecció dels vehicles municipals; autobusos, vehicles de Policia Local, Guàrdia Civil, Protecció Civil i obres i serveis. Fins hui s'han realitzat 1064 desinfeccions.

Per a les tasques de neteja de l'entorn dels edificis públics i residències de la Tercera Edat i de Discapacitat Intel·lectual s'ha comptat amb la col·laboració dels bombers forestals de la Generalitat Valenciana que han realitzat 250 desinfeccions.

El consistori demana la col·laboració ciutadana per a mantindre Riba-roja en condicions òptimes d'higiene i sol·licita un ús responsable de guants i màscares usades que han de depositar-se degudament en papereres o contenidors.

El regidor de Serveis Públics, Rafa Gómez ha destacat positivament “l'esforç realitzat tant pels operaris públics com per les empreses especialitzades i els voluntaris que han participat en la desinfecció del nostre municipi, per a garantir les mesures d'higiene necessàries davant l'actual crisi sanitària, una labor que s'intensificarà durant les pròximes fases de la desescalada”