Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja facilita a 14 famílies l'accés a les noves tecnologies

L'Ajuntament entrega 14 tablets a col·lectius vulnerables per a fer front a la bretxa digital.

'POLÍTIQUES INCLUSIVES, DRETS SOCIALS, MAJORS I NOVES TECNOLOGIES' 18 de juny de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja ha entregat14 dispositius electrònics a persones vulnerables, especialment del col·lectiu de majors, per a facilitar-los l'accés a les noves tecnologies i evitar així la denominada “bretxa digital”. Les persones beneficiàries han rebut les tablets sistemàticament de préstec amb un any de vigència.

La situació de confinament a la qual ens hem vist abocats conseqüència del Covid19 ha provocat que moltes persones no hagen pogut tindre cap contacte amb els seus familiars a través de dispositius electrònics, aguditzant el sentiment de soledat i la limitació de relacions que pateixen.

Per a evitar aquest distanciament físic, les regidories de Polítiques Inclusives i Noves Tecnologies han posat en marxa un programa pilot per a contrarestar la bretxa digital i “millorar la qualitat de vida, especialment de les persones majors i sectors més desfavorits, potenciant la seua autonomia, diversificant el seu oci i augmentant les seues capacitats comunicatives”, assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga

Les tablets van acompanyades de la seua corresponent targeta de connexió 4G per a l'accés a Internet, així com d'un document de préstec destinat al fet que les persones beneficiàries es comprometen al bon ús i conservació de les tauletes i les retornen en perfectes condicions de funcionament a l'Ajuntament transcorregut l'any d'ús.

La distribució de dispositius electrònics s'ha realitzat sota criteris tècnics tenint en compte l'entorn social, la part cognitiva i la part formativa de les persones beneficiàries.

Aquest projecte és complementari a la iniciativa de la Generalitat Valenciana que ja ha distribuït 10.000 tauletes amb connexió a internet integrada per a ajudar a l'alumnat que estiga tenint dificultats per a seguir l'aprenentatge a distància des de casa per no disposar en el seu habitatge de cap dispositiu electrònic.