Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja garanteix la gratuïtat en l'escolarització de 2 a 3 anys després de rebre una subvenció de 325.000 euros

Els Escoletes Municipals disposen de 381 places escolars, la major oferta educativa de la comarca Camp de Túria.

'EDUCACIÓ' 15 d'octubre de 2018

Les Escoles Infantils Municipals de Riba-roja són actualment una referència en l'àmbit educatiu en el Camp de Túria. Amb 286 escolars inscrits s'ha convertit en la més nombrosa de la comarca, seguida de la Pobla de Vallbona amb 153 alumnes/as i Nàquera amb 108, així com una de les de menor cost per família. La despesa mensual per alumne/a és de 50€ mensuals i 60€ de matrícula, en els trams d'edat de 0 a 1 any i d'1 a 2 anys. Aquest import aportat per les famílies amb prou faenes suposa el 20% del cost total per alumne/a, ja que cada plaça escolar suposa a l'Ajuntament uns 200€ mensuals aproximadament.

La consellería d'Educació ha concedit enguany a l'Ajuntament una subvenció de 325.281,60€ per al tram d'edat de 2 a 3 anys. Gràcies a aquesta ajuda del govern valencià, els 148 escolars d'aquesta franja tenen garantida la gratuïtat de l'ensenyament durant el curs 2018-2019.

Paral·lelament, la Diputació de València ha concedit una ajuda de 38.000 euros per als Escoletes Infantils, dins del "Pla de Millora d'Espais Educatius Municpals 2018-2019", a través del com la corporació provincial invertirà en 2018 6,4 milions d'euros en 169 Centres d'Educació Infantil (CEI) municipals.

"Nuestra prioritat és oferir un servei de qualitat per als escolars sense que supose una elevada despesa a les famílies%o201D, assegura el regidor d'Educació, Miquel Castillo, qui ha destacat la importància de la subvenció concedida pel Consell; 'per primera vegada en 30 anys, l'Ajuntament ha rebut una ajuda d'aquesta magnitud per a garantir la gratuïtat de l'ensenyament de 2 a 3 anys'.

Les Escoles Infantils es van crear en 1989 després de l'oferiment per part de l'Ajuntament de Riba-roja a les diferents guarderies privades de l'època de formar part d'un nou projecte educatiu que va suposar la unificació de l'ensenyament en el municipi per als xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys. El consistori va absorbir a l'alumnat i professorat dels centres educatius que es trobaven en actiu i que ascendien a 120 alumnes, per a crear les noves Escoles Infantils Municipals.

En aquestes quasi tres dècades, l'Ajuntament de Riba-roja ha anat implementant serveis com el menjador escolar, la 'escola matinera' i de 'vespranera' (el centre obri les seues portes de 7:30 a 18:00 hores), el servei psicopedagògic o el transport escolar. Així mateix ofereix durant el mes de juliol la 'Escola d'Estiu' en les instal·lacions educatives municipals, a la qual assisteixen anualment uns 140 alumnes/as.

La qualitat tant de l'ensenyament educatiu com de les instal·lacions i serveis oferits ha provocat un increment gradual de matrícula des de 2015. Aquest curs escolar el percentatge d'alumnes/as ha crescut un 15% respecte al passat. Aquest increment ha obligat al consistori a incrementar el personal en 3 Tècniques d'Educació Infantil i 7 auxiliars a fi de garantir la prestació del servei.

Les Escoletas Infantils Municipals expliquen en l'actualitat amb 23 unitats; cinc de 0 a 1 anys, nou d'1 a 2 i nou de 2 a 3 anys. Cada grup està format per set alumnes/as. Les ràtios són en tots els casos inferiors a les quals estableix la Consellería d'Educació amb la finalitat de garantir una educació primerenca de qualitat.