Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja i Hefame inicien la formació de 40 professionals en automatització de magatzem

El curs permetrà l'aprenentatge en la tecnologia més avançada aplicada a la logística.

'FOMENT ECONÒMIC I OCUPACIÓ' 16 d'agost de 2021

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga acompanyat del regidor de Foment Econòmic, José Ángel Hernández i del cap de magatzem d'Hefame, Roberto Aragó han inaugurat el Curs d'Auxiliar de Magatzem, que es desenvoluparà durant les pròximes dues setmanes en col·laboració amb la cooperativa de distribució majorista farmacèutica.

Les necessitats de millora en gestió d'estocs i la major disponibilitat de sistemes automàtics estan fent que es necessiten cada vegada més professionals en l'emmagatzematge i la manipulació de productes.

Aquest curs permetrà formar a 40 persones desocupades en el desenvolupament de les competències laborals per a conéixer i exercir aquest lloc en un entorn altament robotitzat amb l'ús de la tecnologia més avançada aplicada a la logística. “Hem establit una línia de col·laboració amb una de les empreses capdavanteres en el sector de la distribució farmacèutica que permetrà que més del 90% de les persones que realitzen aquest curs puguen entrar a treballar de manera progressiva en el magatzem de Riba-roja”, assegura José Ángel Hernández.

La formació teoricopràctica serà de 50 hores, amb grups de 20 persones en horari de matí i vesprada. L'equip docent estarà format per quatre formadors d'Hefame amb àmplia experiència en el funcionament intern de l'empresa, la qual cosa permetrà el desenvolupament d'accions formatives pràctiques i adaptades a les necessitats reals d'Hefame.

Els participants rebran formació en prevenció de riscos laborals, seguretat en el maneig manual de càrregues, maneig pràctic de carretó elevador, bones pràctiques de distribució de medicaments d'ús humà, processos de magatzem, optimització d'espais i processos, zonificació: àrees operatives i de suport, processos del magatzem, mètodes de localització de mercaderies en el magatzem, maquinària de manipulació, terminals de radiofreqüència, normes de seguretat, sistema de qualitat, així com el relacionat amb els processos de magatzem: entrada de mercaderia, col·locació de mercaderia, preparació de comandes, expedició i gestió d'estoc.

El Grup Hefame es va fundar en la dècada dels anys 50 a Múrcia com a Hermandad Farmacéutica Murciana S.C.L., una cooperativa de distribució majorista farmacèutica. És la tercera empresa del seu sector al país per volum de facturació, en 2020 va superar els 1.400 milions d'euros. Disposa de les millors i més eficients plataformes logístiques i els magatzems reguladors amb més de 80.000 m2. En l'actualitat, la cooperativa compta amb més de 1.000 empleats i dona servei a més de 6.000 farmàcies, amb prop de 48.000 comandes diàries i 10.000 lliuraments diaris. Al llarg dels 70 anys de vida de la cooperativa, ha crescut i augmentat la seua cobertura geogràfica. Actualment cobreix tot l'arc Mediterrani, Albacete, Madrid i Melilla.

L'alcalde Roberto Raga ha recalcat “la importància de col·laborar amb l'empreses radicades en la nostra àrea industrial i apostar per la formació especialitzada adaptada a les necessitats de les empreses, garantint així la qualitat i perdurabilitat en l'ocupació”.