Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja inaugura l'Espai de la Dona amb la participació del teixit associatiu

Les noves instal·lacions municipals alberguen la seu de l'Associació Dones de la Mediterrània i el Programa Vitae

'IGUALTAT' 24 de Novembre de 2017


L'Espai de la Dona ha obert les seues portes per a oferir espai modern i versàtil per a la realització d'activitats i tallers destinats a la població de Riba-roja. El nou local albergarà la seu de l'Associació Dons de la Mediterrània i el Programa Vitae.

"Aquesta és la primera pedra per a la consecució de la igualtat en el nostre municipi. Amb aquest nou espai hem aconseguit cobrir una important demanda del teixit associatiu, al mateix temps que ens permetrà desenvolupar el Projecte Vitae", assegura la regidor de la Dona i Foment de la Igualtat, Lola Verdeguer.

El local té una superfície de 368 m2 i disposa de dos accessos per la Carretera Vilamarxant, 119 i Arrosals, 42. Les noves instal·lacions disposen de sala de lactància, preparació al part, taller de cuina, taller de costura, alimentació i zones comunes amb vestuaris i banys.

"Es tracta d'unes instal·lacions àmplies i versàtils amb un tractament de la llum natural, amb la qual hem aconseguit dotar a les principals estades de bona il·luminació", assegura l'arquitecta responsable del projecte, Anna Lujan. hem utilitzat elements de fusteria mòbils que permeten configurar l'espai en funció de les necessitats , matisa.

Un dels seus usos principals serà per a donar cobertura al programa Vitae, que ofereix activitats i trobades a les dones i homes que vulguen endinsar-se en el món de la maternitat i paternitat. El projecte aborda totes les fases de l'intens procés que suposa l'arribada d'un hij@, des de la concepció, passant per l'embaràs, el part, la criança i fins i tot aspectes tan importants i inquietants com la nutrició.

Està enfocat íntegrament per a ampliar la consciència de les/us assistents i lluny de ser una guia de consells, tractant d'oferir a cada un@ la trobada amb les seues pròpies capacitats per a poder desenvolupar-se en el seu nou rol de mare i pare.

Paral·lelament, l'Espai de la Dona donarà resposta a una antiga reivindicació de l'Associació Dons de la Mediterrània , una entitat amb 25 anys d'existència, que mancava fins avui d'un local propi. En ell duran a terme activitats com, tallers de tall i confecció, de cuina, pilates o xarrades.

L'obra, amb un cost de 132.253€ ha sigut finançada amb 118.071,80€ del Pla Provincial d'Obres i Serveis 2016 (PPOS) i la resta d'aportació municipal.