Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja inicia la campanya de prevenció anual contra les plagues de mosquits

L'ajuntament informarà als veïns i veïnes del municipi sobre les mesures i consells a tenir en compte en l'espècie del mosquit tigre

13 d'Abril de 2018

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través de la Compañia de tratamientos Levante CTL, ha engegat la campanya de prevenció anual del tractament contra les plagues per a fer front a les actuacions contra qualsevol tipus de mosquit. Una espècie invasora procedent d'Àsia que va arribar a Espanya en 2004 i actualment s'ha estès per tot l'arc mediterrani peninsular.

Per setè any consecutiu, la Compañia de tratamientos Levante CTL és l'encarregada d'assessorar i realitzar un tractament periòdic contra tot tipus de mosquit en diferents punts del municipi. "El procés es fa des d'abril fins a setembre de forma quinzenal. Es treballa amb un insecticida biològic denominat Bacillus Thuringiensis, una larva que es tira al corrent de l'aigua del riu amb la finalitat de que es menge la larva del mosquit, afavorint així la baixada de la població dels mosquits" ha detallat el tècnic de Medi ambient, Felipe García.

Al mateix temps que es realitza aquest tractament per a detectar i eliminar possibles focus de cria de l'insecte, es distribuiran per tota la població fullets informatius sobre les característiques del mosquit tigre, així com possibles precaucions perquè els veïns del municipi sàpien com han d'actuar o evitar la seua expansió.

Les altes temperatures han provocat que el mosquit tigre s'instaure en el nostre territori. A més una bassa de reg, una piscina abandonada o aquells espais minúsculs i a l'ombra on l'aigua puga estar retinguda més de cinc dies són llocs idonis per a aquest tipus de mosquit, a diferència del moquito comú que sol localitzar-se en espais molt més oberts. Per açò, és necessari que els veïns del municipi col·laboren i participen en actuacions com eliminar els espais on puguen reproduir-se o buidar-los regularment impedint així la seua embassada.

Altres mesures que es recomanen a nivell personal amb la finalitat d'evitar la picada d'aquest mosquit són la utilització de roba que cobrisca la pell com a màniga llarga, pantalons llargs, mitjons, així com evitar colors que foscos i cridaners que atraguen als mosquits; emprar mosquiteras, ja que constitueixen una barrera física d'alta eficàcia contra els insectes; aplicar-se repel·lent de mosquits, evitar la utilització de colònies que desprenguen olors dolces i deixar la llum apagada en cas que la finestra es trobe oberta.