Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja inicia la campanya municipal de desinsectació

El consistori realitzarà sis actuacions de maig a agost per a combatre el mosquit tigre.

'SERVEIS PÚBLICS I MEDI AMBIENT' 15 de maig de 2020

Amb l'arribada de l'estiu i de les altes temperatures, l'Ajuntament de Riba-roja intensifica cada any la lluita contra el mosquit tigre i duplica els seus esforços amb accions de desinsectació en tot el terme municipal.

El consistori arrancarà el pròxim 18 de maig la Campanya Municipal contra el Mosquit Tigre que es prolongarà de maig a setembre. Aquesta campanya tindrà especial incidència en cinc punts del riu des de Vilamarxant a Manises i concretament en les zones arbrades del llit del Túria com la Xopera de Traver, Els Pous i l'esplanada del riu.

Paral·lelament, s'actuarà en tots els parcs municipals, especialment al Parc Maldonado i en els embornals de les denominades “zones sensibles” o amb major afluència de públic. Aquestes actuacions es realitzen amb plaguicides biològics de baixa toxicitat i amb menor impacte ambiental.

La proliferació dels denominats mosquits tigre -coneguts científicament com “Aedes albopictus”- suposa una sèrie amenaça per a les collites, per al medi ambient, pel seu potencial caràcter de possible transmissor de malalties i per les enormes molèsties que causa la seua picada en el cos de les persones. La seua presència és més accentuada en determinats llocs, com les xicotetes acumulacions d'aigua, tests per a les plantes, els embornals o camuflats en la vegetació.

Per això, a fi d'incrementar l'efectivitat d'aquesta campanya, l'Ajuntament de Riba-roja demana la col·laboració ciutadana perquè s'augmenten les mesures preventives en els seus domicilis.

Al marge del tractament contra el mosquit tigre, l'Ajuntament, a través de la Compañia de Tratamientos Levante (CTL), realitza periòdicament un tractament de fumigació de la xarxa de clavegueram en tot el terme municipal contra una altra mena de plagues com les paneroles. Així mateix posa a la disposició dels veïns i veïnes un servei d'atenció d'incidències a través del telèfon 96 277 00 62, pel correu medioambiente@ribarroja.es o a través de l'APP Riba-roja Info. I en el cas de detectar-se algun problema a l'interior de l'habitatge, l'empresa CTL atén la incidència en 72 hores.

Per al regidor de Serveis Públics, Rafa Gómez, “juntament amb les accions de desinsectació que realitzem és molt important la col·laboració ciutadana per a atallar la proliferació de focus d'aquesta plaga tan molesta amb accions tan senzilles com renovar l'aigua de tests o abeuradors”.