Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja inicia l'elaboració del Pla Urbà d'Actuació Municipal

(1)
La diagnosi del municipi i les enquestes ciutadanes marcaran les prioritats futures respecte a obres i serveis en l'agenda urbana municipal.

'URBANISME' 20 de gener de 2022

Riba-roja de Túria ha iniciat recentment la redacció del Pla Urbà d'Actuació Municipal (PUAM), document de caràcter estratègic local que descriu les línies d'actuació del Municipi, amb la finalitat d'incorporar els objectius establits per l'Agenda 2030 en el marc del compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La finalitat és incorporar les prioritats i actuacions futures respecte a obres i serveis en l'agenda urbana municipal potencialment finançables, a través dels plans d'inversió de la Diputació de València o de les convocatòries d'ajudes i línies de finançament autonòmiques, nacionals o europees.

Tot això, servirà per a avançar en el disseny de municipis més habitables, justos, inclusius, saludables, intel·ligents i sostenibles, que són en definitiva els grans objectius de la planificació estratègica urbana de la Unió Europea per a 2030.

L'objectiu fonamental del PUAM és facilitar el disseny d'un full de ruta d'actuacions en l'àmbit municipal, participat amb la ciutadania i els agents socials, que permeta integrar les prioritats futures en l'agenda urbana municipal per a fer del municipi un àmbit de convivència amable, acollidor i saludable.

Aquest pla contindrà actuacions de caràcter general, recollits en altres documents o plans municipals ja redactats com el PGOU, el Pla Estratègic participat de Riba-roja de Túria (2017-2025), el PMUS o el PACES i altres, més específiques, especialment relacionades amb l'àmbit urbanístic i d'obra pública que afecten les diferents àrees municipals, Esports, Medi Ambient, Serveis Socials, Educació, etc.

Per a la seua redacció s'articularà un procés participatiu que requerirà el suport actiu de la ciutadania, parts interessades i agents clau del municipi, que serà clau en l'anàlisi del conjunt dels problemes, la identificació d'objectius i metes, i el disseny del Pla les mesures proposades del qual siguen àmpliament acceptades per tota la ciutadania.

Aquesta participació s'articularà a través de grups de treball i enquestes a la ciutadania , així com als tècnics/ques municipals i al govern municipal . Des de l'ajuntament s'ha habilitat una web per a facilitar la participació de la ciutadania.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha assegurat “aquest document marc, necessari per a l'execució de les Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació de València, definirà les prioritats i necessitats, en matèria d'obres i serveis en el nostre municipi per als pròxims deu anys, sempre des de la perspectiva de millora del benestar i la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes ”