Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja instal·la en el polígon industrial un nou sistema gestió de l'enllumenat que aconsegueix reduir el consum elèctric en un 70%

L'Ajuntament ha renovat en els últims mesos les 1.800 lluminàries de l'àrea empresarial

'POLIGONS INDUSTRIALS' 31 de gener de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha implantat un nou sistema de telegestión intel·ligent d'enllumenat en la zona industrial Sud del municipi i en el Polígon Entrevíes que ha permès un estalvi energètic del 69,5%, reduint la contaminació lumínica i les emissions de CO2 a l'atmosfera.

Aquesta nova eina ha sigut instal·lada en 20 quadres de comandament d'enllumenat de la zona industrial i permet, de manera remota, interactuar amb aquests i detectar qualsevol fallada o incidència que puga generar-se en el polígon. Així mateix, el sistema permetrà als ciutadans generar incidències i interactuar des del seu telèfon mòbil amb el sistema de control i telegestión, ja que aquest es troba integrat amb les plataformes d'atenció al ciutadà.

Els tècnics municipals controlaran, a través dels informes generats pel sistema, qualsevol desviament de consum, a fi d'evitar fraus d'algunes empreses o lectures benvolgudes a l'alça de les companyies elèctriques. La vigilància centralitzada de quadres de comandament, i la generació d'alarmes en cas de fallada de qualsevol tipus, tant d'equips com de paràmetres elèctrics, permeten auditar el comportament i millorar la resposta en manteniment.

SICE, Societat d'Instal·lacions i Contractes Elèctriques ha sigut l'empresa encarregada d'executar la nova instal·lació, que ja ha sigut instal·lada amb èxit en altres ciutats espanyoles com València o Antequera.

"istells dispositius que emmagatzemen i envien la informació ens permeten avançar en el control telemàtic de l'enllumenat del polígon sense necessitat de desplaçar-se a la zona i amb una resposta eficaç i ràpida de les incidències", assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

Una altra dels avantatges del nou sistema és el control de la intensitat lumínica de les lluminàries. D'aquesta forma, en trams horaris de baixa activitat industrial la potència es redueix fins a un 30%.

Raga ha matisat "hemos actuat sobre una instal·lació molt deteriorada i energèticament sobredimensionada, la qual cosa ens ha obligat a més a canviar 1.800 lluminàries amb tecnologia led per a aconseguir una reducció en la intensitat de l'enllumenat i, com a conseqüència, una reducció de CO2 a l'atmosfera"

Aquesta actuació s'emmarca en les ajudes de l'IVACE, Institut valencià de Competitivitat Empresarial, de les quals l'Ajuntament de Riba-roja ha sigut beneficiari d'1, 8 milions d'euros, que seran invertits en altres projectes com la instal·lació de càmeres de vídeo vigilància, l'execució de pàrquing públics i la implantació de señalética horitzontal i vertical.