Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja instal·la més de 300 noves lluminàries a les urbanitzacions d'Entrenaranjos, Parc Montealcedo, Pla de la Vallesa i Santa Rosa

El cost per substituir la deficient il·luminació de el 'Pla Rus' en aquesta zona ascendeix a 90.000 euros

30 d'octubre de 2018

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha finalitzat les obres de millora i modernització del sistema d'enllumenat públic a les diferents urbanitzacions de la zona Nord; Entrenaranjos, Parc Montealcedo, Pla de la Vallesa i Santa Rosa.

En total el consistori ha invertit 94.189 euros destinats a la substitució de les antigues lluminàries i la instal·lació de nous punts de llum en diversos vials d'aquestes zones residencials. El canvi de totes les lluminàries que estaven en una situació deficient per altres de tecnologia led, de major eficiència energètica, "aquestes noves lluminàries permetran un estalvi considerable així com una reducció d'emissions de CO2 per complir amb la normativa europea", assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga. Un altre dels aspectes que s'aconsegueixen amb aquest canvi és la uniformitat de l'enllumenat, en crear una imatge homogènia respecte a aquest mobiliari urbà.

A la urbanització Parc Montealcedo s'ha procedit al canvi de 70 unitats de lluminàries LED amb la finalitat d'adaptar els nivells lumínics a la normativa vigent. Paral·lelament, una segona actuació ha consistit en la renovació de tots els fanals restants de la urbanització Parc Montealcedo i totes les lluminàries de la urbanització Entrenaranjos, així com canvis de lluminàries a la zona urbanística de Santa Rosa 1. En total, l'Ajuntament ha realitzat la instal·lació de 308 unitats el cost de les quals correspon a 53.270 euros.

Una altra de les zones que veuran millorada la seva il·luminació és la urbanització Pla de la Vallesa, en la qual s'han col·locat 18 punts de llum nous amb els seus corresponents fanals. El cost total de l'obra ha ascendit a 40.910 euros. Totes aquestes actuacions s'emmarquen dins del pla d'Obres propiciat per la Diputació de València amb la intenció de facilitar al municipi el desenvolupament d'inversions financerament sostenibles.

Aquestes obres, se sumen a les actuacions de millora i renovació en l'enllumenat públic que l'Ajuntament de Riba-roja de Túria va dur a terme el passat any a les urbanitzacions Parc Montealcedo, Entrenaranjos, Santa Rosa i en el Casc Urbà, concretament, en el Cementiri Municipal on es van aprofitar part dels fanals del Camí dels Ànimes per a l'execució d'aquesta obra. La inversió en la millora de la il·luminació de totes aquestes zones va superar els 135.000 euros.

Totes aquestes actuacions s'han produït arran dels resultats obtinguts de l'estudi exhaustiu d'una auditoria lumínica que es va encarregar d'analitzar 5.991 lluminàries per calcular l'eficàcia i l'eficiència de la seva corresponent funció.

Segons aquest estudi, el 60% de les bombetes leds instal·lades a través del pla Rus presentaven deficiències per l'excés de contaminació i per incomplir les normatives europees que regulen aquest tipus de dispositius lumínics. El pla Rus va tenir un cost proper a un milió d'euros que es va finançar en un 80% per la Diputació de València i el 20% per l'Ajuntament de Riba-roja de Túria.