Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja intensifica la lluita contra les plagues amb l'arribada de la primavera

El consistori realitza diverses campanyes anuals de tractament i prevenció contra insectes i rosegadors en urbanitzacions i nucli urbà.

'SERVEIS PÚBLICS I MEDI AMBIENT' 22 de març de 2021

Amb l'arribada de la primavera, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha activat el servei de tractament i prevenció de les plagues, un contra els insectes rèptils i rosegadors i un altre, contra el mosquit tigre i simúlids.

Amb l'arribada de les altes temperatures, alguns insectes, com les panderoles, es tornen més actius i la incorporació de mesures preventives és essencial per a frenar el problema a temps. A aquest efecte, els serveis contractats per l'Ajuntament de Riba-roja s'encarreguen periòdicament del manteniment i la fumigació d'instal·lacions municipals, com els col·lectors públics o les unions domiciliàries. A més, les actuacions de control previstes en els pròxims plans s'adaptaren a les necessitats i condicions de cada zona. En el casc antic, per exemple, s'aplicarà pintura insecticida en les zones crítiques del clavegueram públic.

Els domicilis privats també poden ser llocs òptims per a la reproducció d'aquests insectes, principalment algunes zones com els respiradors, els pous cecs o els garatges. Per aquest motiu, l'Ajuntament adverteix que la col·laboració ciutadana és primordial en la meta de mantindre el municipi lliure de plagues.

Les actuacions de control contra rosegadors i insectes rèptils han començat aquesta setmana a les urbanitzacions de Parc Montealcedo, Montealcedo i la Llobatera i continuaran al llarg del mes d'abril en Masia de Traver, la Reva i El Molinet (6-12 d'abril), València la Vella, Entrenaranjos, Els Pous i l'Oliveral (13-19 d'abril), la Llobatera, Parc Montealcedo i Montrealcedo (26-26 d'abril) i Santa Mónica, Santa Rosa, Els Pous i Clot de Navarrete (27 d'abril al 3 de maig) i, es repetirà de manera periòdica fins a finals d'agost. El servei se centrarà simultàniament en diverses localitzacions del municipi cada setmana, incloent les urbanitzacions i zones del polígon industrial

En referència als simúlids, en els últims anys s'està prestant especial atenció a l'Aedes albopictus, més conegut com a mosquit tigre. L'espècie invasora, provinent d'Àsia, s'ha detectat de manera creixent a la Comunitat Valenciana i pot ser transmisora de malalties infeccioses.

Aquests insectes s'assenten habitualment en xicotets punts d'aigua estancada. Així que, per a evitar una possible reproducció massiva en el municipi, l'Ajuntament realitzarà una revisió periòdica de les zones en les quals es puguen donar aquestes condicions com emmallades, fonts ornamentals o embornals, i prendrà les mesures de prevenció pertinents.

No obstant això, en l'àmbit domèstic és on es concentra el percentatge més elevat de la seua població. Per això, des de l'Ajuntament s'anima als ciutadans a dur a terme una sèrie d'accions preventives com retirar l'aigua sobrant del reg de les plantes, evitar recipients que puguen acumular aigua estancada o renovar cada dos o tres dies l'aigua dels abeuradors per a animals.

Encara que el mosquit tigre està actiu durant tot l'any en la nostra Comunitat, la seua època de major activitat és la compresa entre maig i novembre. Per a aconseguir que la prevenció siga el més òptima possible, l'Ajuntament de Riba-roja ha programat aquestes actuacions entre abril i maig. Els punts en els quals durà a terme són en el riu Túria, els aiguamolls, els barrancs i les zones de grans estancaments d'aigua. A més, durant els mesos de juliol i agost, el servei es repetirà de manera quinzenal al Riu Túria.