Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja invertirà 214.000 euros en un local per a associacions municipals i a millorar el Barri de la Colònia

La sessió plenària va ser seguida en directe, per primera vegada, pels ciutadans via streaming

11 d'octubre de 2016


El ple va aprovar per unanimitat l’acceptació de la delegació a l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, per part de la Diputació Provincial, que li permet contractar les obres del Pla Provincial d’Obres i Servicis (PPOS) per un import de 214.000 euros.


Esta subvenció, concedida al 100%, possibilitarà finançar l’habilitació de locals de la Carretera Vilamarxant, 119 per a albergar a associacions municipals, amb una inversió de 118.071,80€  i a la millora d’accessibilitat i reforma de voreres i enllumenat públic en el Barri de la Colònia, per import de 96.343,90 €.


Paral·lelament, el Partit Popular va presentar una proposta de resolució sobre la necessitat de modificar el ROF, el Reglament d’Organització i Funcionament del Govern i l’Administració de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, aprovada en 2012. El text presentat pels populars argumenta la necessitat de la seua revisió, davant dels canvis haguts en la composició del govern (actualment 6 grups polítics), la busca d’una solució perquè siguen més àgils i dinàmics i que s’eliminen  ‘disputes estèrils’. La moció, que no va prosperar, va comptar amb els vots a favor del PP i Riba-roja Pot i en contra de PSOE, Compromís, EU i Ciutadans.


Per unanimitat de tots els grups polítics va ser aprovada la moció presentada per Compromís per a reclamar a la Generalitat la redacció d’un Pla de Mobilitat Comarcal en el Camp de Túria.  El text arreplega la necessitat de definir l’estratègia i les inversions a realitzar, per a millorar la connexió d’esta comarca com a segon cinturó metropolità de València, així com la seua connexió amb la Muntanya. Entre els objectius proposats figura completar la Xarxa Verda Comarcal que enllaç els Parcs Naturals i millorar les actuals línies de transport públic, com la línia 145 de la CVT i la línia 2 de FGV.
Amb el respatler de tots els grups polítics va comptar la moció presentada per Ciutadans per a la implementació de panells amb codis QR en el nostre municipi, que anirien destinats a punts d’interés turístic i cultural, ‘per a millorar l’accessibilitat dels nostres visitants a estos espais i conscienciar els nostres veïns del nostre potencial’. Estos panells contenen informació addicional que pot ser llegida des de qualsevol dispositiu amb accés a internet. Ciutadans insta a l’Ajuntament a sol·licitar a l’Agència Valenciana de Turisme una subvenció per a la implantació d’esta mesura.


Sobre la taula es va quedar la moció de Riba-roja Pot sobre el desmantellament de la depuradora d’El Molinet, situada en una parcel·la de propietat municipal. La portaveu del PSOE i regidor d’Urbanisme, Teresa Pozuelo va informar en el Ple de la revisió de l’estat de la citada depuradora i de la inexistència del perill de la mateixa argumentat en la moció. El grup va eliminar de l’orde del dia del ple la seua moció sobre la retirada de comptes bancaris de Bancs que desnonen en el nostre entorn.


El ple va poder ser seguit en directe per primera per internet vegada via streaming a través de l’enllaç https://www.youtube.com/user/ribaredosic