Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja invertirà 3,5 milions d'euros del Pla Edificant en la millora dels centres escolars del municipi

La construcció de l'edifici d'infantil i Primària del CEIP Cervantes el cost del qual ascendeix a 2.500.000,00 € serà l'obra més ambiciosa

'EDUCACIÓ' 23 de Gener de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria invertirà 3.591.339,09 euros del Pla Edificant de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport en diverses actuacions de millora en els quatre centres públics del municipi.

El pla de construcció, reforma i millora dels centres educatius del Govern valencià ha permès avançar en la tramitació dels expedients per a escometre les actuacions prioritàries en els centres educatius de Riba-roja.

El Ple municipal ja ha aprovat la delegació de competències per a la millora del confort tèrmic de la zona d'Educació Primària del CEIP Camp de Túria, que rebrà una inversió de 243.192,93 euros. Per la seua banda, el CEIP Eres Altes veurà realitzades actuacions de reforma d'adequació de banys, fusteria interior o accessibilitat per valor de 444.415 euros.

Un altre dels centres educatius que es beneficiaran del Pla Edificant serà el CEIP Mes d'Escote en el qual està previst escometre diferents actuacions, com la substitució de la campana extractora de la cuina, la reforma de banys i condícies i la construcció d'un pavelló cobert amb un cost de 682.260,82 euros.

Respecte al CEIP Cervantes, els projectes que s'executaran responen al canvi de les finestres; 55.139,53€, el canvi del sòl del centre; 10.874,83 €, la col·locació d'un ascensor; 48.034,58 €, la reforma de la casa del conserge; 51.836,40 € i l'enderrocament i construcció de l'edifici d'infantil i Primària el cost de la qual ascendeix a 2.500.000,00 €

"Este projecte ens permet ser més eficients en la gestió, agilitant i reduint els tràmits", assegura el regidor d'Educació, Miquel Castillo. L'edil ha matisat "el import de les baixades sobre el pressupost de licitació inicial de l'obra es permet invertir en el centre educatiu" .

Els projectes sol·licitats pel consistori al Pla Edificant són fruit de les peticions traslladades pels equips directius dels centres educatius, que seran els principals beneficiaris d'aquest Pla. "Hemos consensuat amb les adreces dels centres aquelles actuacions prioritàries per al benestar dels alumnes i alumnes", matisa l'edil d'educació.

El programa Edificant ha fet possible, des de la seua engegada a l'octubre de 2017, que 169 ajuntaments compten amb les seues propostes de delegació aprovades per a dur a terme projectes d'obres, que van des de la construcció de nous centres de forma integral fins a rehabilitacions i reparacions, amb una inversió ja compromesa de 471 milions d'euros fins al dia d'avui.