Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja invertirà 983.000 euros en projectes de millora d'infraestructures i serveis durant els pròxims dos anys

Les actuacions s'inclouen en els plans provincials de la Diputació de València, SOM 2020-2021.

'URBANISME' 25 de setembre de 2020

(id: 10586)Riba-roja iniciarà en les pròximes setmanes la licitació de les obres dels projectes aprovats en el Pla Provincial de Serveis i Obres Municipals (SOM) per al període 2020-2021. La Diputació de València ha consignat 983.652, 44 euros per a l'execució d'aquests projectes en el municipi.

Una de les obres amb major calat serà la construcció d'una passarel·la sobre el Barranc de Mandor que permetrà la connexió ciclo-vianants amb l'estació de metro del Clot de Navarrete, amb un cost de 369.143 euros. Les actuacions en la zona residencial Nord es completaran amb l'adequació de la senda de la urbanització El Molinet i la seua connexió amb el nucli urbà a través d'un carril ciclo-vianants (163.934€), el condicionament del Parc de Santa Rosa, l'adequació del camp de futbol de El Molinet i la plantació d'arbratge a les urbanitzacions d'Entrenaranjos i Montealcedo.

La proposta de millores inclou a més altres obres en urbanitzacions, com l'accés per als vianants des del carril bici per l'entrada a València La Vella, l'execució d'un cordó natural d'aïllament de sorolls en Residencial La Reva, l'asfaltat de vials en Els Pous, la dotació d'enllumenat públic en l'accés al Pou d´Escoto, la reurbanització de les connexions des d'alguns vials al carril bici de Traver.

Una altra de les actuacions incloses en el Pla Provincial és l'adequació del Centre d'Informació Juvenil per a habilitar un Game Center per a joves. Completen la relació de projectes aprovats la reurbanització de voreres dels carrers Arrosals i Miguel de Cervantes, l'adequació del carrer Crist dels Afligits i l'execució del Pla Urbà d'Actuació Municipal (PUAM), un document que descriurà les línies d'actuació de Riba-roja, amb la finalitat d'incorporar els objectius establits per l'Agenda 2030 i les prioritats futures respecte a obres i serveis en l'agenda urbana municipal.

La Diputació de València va aprovar aquesta assignació econòmica en el ple de setembre un muntant de 140 milions en inversions per als municipis de la província durant 2020 i 2021

En aquesta edició, la corporació provincial ha prevalgut especialment a aquells municipis que tingueren redactats els plans de Mobilitat Sostenible, el Pla d'Igualtat o el Pla Urbà Estratègic, així com els que aposten per les energies renovables o les zones verdes.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga considera rellevant la inversió i assegura “aquest pla ens permet als Ajuntaments decidir en quins projectes invertir, agilitzar i simplificar la tramitació i executar amb la major celeritat possible perquè els veïns i veïnes pugues gaudir d'aquestes obres, al mateix temps que ens permet acostar-nos al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles que formen part ja de l'agenda municipal”.