Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja invertirà més de 5 milions d'euros en programes socials fins a 2024

El consistori ampliarà la seua plantilla amb 12 nous professionals que revertirà en una millor atenció dels usuaris i usuàries.

'POLITIQUES INCLUSIVES I DRETS SOCIALS' 27 de gener de 2022

L'Ajuntament de Riba-roja invertirà 5.123.058 d'euros fins a 2024 per a finançar programes socials que estiguen actualment en marxa i futurs que es desenvolupen amb la prioritat d'aquells que es dirigisquen a l'atenció de la infància i adolescència, els majors i la salut mental.

Aquesta inversió s'emmarca en un conveni pluriennal entre vicepresidència i conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i l'Ajuntament de Riba-roja de Túria denominat Contracte Programa. A través d'ell, l'administració autonòmica finança tant la contractació dels equips de serveis socials municipals com els propis serveis que es desenvolupen en el municipi durant el període del 2021 al 2024.

Amb aquest Contracte Programa, l'Ajuntament de Riba-roja rebrà de la Generalitat més de 5 milions d'euros, a raó de quasi 1,5 milions d'euros cada any fins a 2024, la qual cosa implica prop de 2 vegades més del que rebia el consistori en 2015.

“Fins ara eixe muntant depenia de subvencions nominatives anuals, amb el que era impossible planificar els serveis i dotar d'estabilitat al sistema d'atenció més bàsic, però amb aquest conveni es dona un canvi de model molt ambiciós”, ha manifestat l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

En aquest sentit, Raga ha destacat que “el Contracte Programa implica transformacions de gran importància degut no sols a l'important increment de professionals que facilita, la qual cosa a més ajuda a reduir ràtios, sinó també a la quantitat de mitjans materials, adequacions en dependències municipals i adaptacions orgàniques i funcionals dels serveis que proporciona per a ajustar-se al model autonòmic”.

Amb el Contracte Programa, es possibilita ampliar la plantilla de professionals del departament de Polítiques Inclusives, Drets Socials i Majors del municipi, amb noves contractacions, unes 12 persones més aproximadament, entre les quals destaquen psicòlegs/gues, tècnics/ques d'atenció social, assessores/ors jurídics i personal administratiu. Això suposa reduir els ràtios i revertirà en una millor atenció de els/less usuaris/es, i es garantirà l'accessibilitat al sistema de tota la ciutadania i no sols dels col·lectius més vulnerables.

A més, el model d'atenció en els Serveis Socials canvia i passa del sistema antic pel qual cada àrea tenia un tècnic especialitzat a un nou basat en un personal tècnic transversal format en totes les àrees. D'aquesta manera, l'atenció se centralitza en la persona i la seua problemàtica i qualsevol treballador social pot ajudar-lo i gestionar-li totes les necessitats que plantege des d'assumptes relacionats amb la infància, majors, discapacitat, vulnerabilitat econòmica, entre altres.

Finalment, el conveni finançarà els programes socials que estan en marxa en Riba-roja i el que es creuen nous, sobretot, relacionats amb el reforç de l'atenció a la infància i adolescència, l'atenció específica per a les persones cròniques amb problemes de salut mental i nous serveis dirigits a les persones majors, que es gestarà al llarg de l'any 2022.