Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja irromp aquest dissabte amb una nova edició de 'Concerts al Carrer'

L'Associació Ribarock, organitzadora de l'esdeveniment, realitzarà el pròxim 1 de juliol al Parc Municipal Maldonado un festival homenatge a Mak y los Desertores.

'CULTURA' 26 de maig de 2023

El Ribarock calfa motors per al gran festival que realitzarà el pròxim 1 de juliol al Parc Municipal Maldonado, a càrrec dels mítics Sujeto K i Corazones Eléctricos, acompanyats de la RibaRock Band. Un gran concert que aquesta ocasió especial se celebrarà en homenatge a Mak y los Desertores, impulsors d'aquest festival i un dels primers grups d'aquest gènere que van irrompre en el municipi. Una cita, en la qual Corazones Eléctricos presentarà el seu nou disc ‘Todo por el aire’ i Sujeto K, oferirà al públic una recopilació dels seus èxits més destacats.

Aquest festival és una de les apostes culturals municipals més importants, fruit de la col·laboració entre l'Associació Ribarock i l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, que va apostar fa ja huit anys per continuar impulsant aquesta iniciativa amb identitat pròpia i amb un gran arrelament en el municipi.

Com a avantsala, Ribarock, en col·laboració amb el consistori, ha programat una nova edició de ‘Concerts al Carrer’, amb dos atractius concerts. Aquest dissabte 27 de maig amb l'actuació dels grups locals JimiSue i Kuerpoespin a les 23.00 hores en la Gelateria La Jijo i el pròxim 17 de juny, Marionettes i Vanity Flair, actuaran en el Restaurant Nou Musical. Aquesta iniciativa va sorgir de la sinergia amb els establiments hotelers, un atractiu per al públic assistent que pot gaudir d'una copa escoltant bona música en directe.

Ribarock va nàixer en 1988 com una associació cultural sense ànim de lucre per la difusió i promoció de la música en directe i des de llavors ha organitzat nombrosos esdeveniments musicals, que es converteixen cada any en una cita ineludible per a tots els amants de la música rock. Va ser a la fi dels 80 quan els grups locals van decidir associar-se, col·laborar entre ells i realitzar un festival anual que els donara visibilitat.

El festival ha continuat fidel a la seua essència any rere any, excepte els anys de pandèmia, que van impedir la seua realització. Any rere any, s'han anat ampliant recursos i obrint el cartell a grups forans, amb l'objectiu d'aconseguir una major projecció. Durant aquestes tres dècades, han passat per les seues files grups com Barbians, JimiSue, Sujecto K, Atonics, Kriatura, Rompebajos, Buenas Intenciones, Tender Beans Bar Buster Band, Els Make Som Arreus, el veterà grup Mak y los Desertores i els populars Bajoqueta Rock, entre molts altres.

La regidor de Cultura, Záfira Pérez ha destacat l'estreta col·laboració amb l'Associació Ribarock, “ens ha portat a impulsar i acostar al públic la música com a part del nostre bagatge cultural. En aquests últims anys hem apostat per impulsar concerts de diferents gèneres musicals, com el Piano Fest, el Ribajazz, el Siscordes, el Cicle Bandístic o la Ruta Fest, la primera edició de la qual a l'agost de 2022, va superar totes les previsions.”.