Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja manté el nivell 2 en la Xarxa de Destinacions Turístics Intel·ligents de la Comunitat Valenciana

El consistori ha desenvolupat un pla per a convertir-se en destí sostenible, accessible, intel·ligent i basat en la governança col·laborativa.

'TURISME I PATRIMONI' 2 de febrer de 2023

Riba-roja de Túria ha apostat per una estratègia turística basada en la transformació cap a la Destinació Turística Intel·ligent (DTI), per a convertir-se en un destí més sostenible, accessible, intel·ligent, i basat en la governança col·laborativa.

D'aquesta manera, en 2021 es va redactar el Pla de Destinacions Turístiques Intel·ligents que va caldre adaptar durant 2022 a causa de les noves exigències requerides per INVATTUR (Institut Valencià de Tecnologies Turístiques).

Aquesta setmana s'ha donat a conéixer el llistat de nivells en la Xarxa DTI-CV dels municipis adherits a aquesta Xarxa, en la qual Riba-roja es manté en el nivell 2 de la Xarxa DTI-CV.

La Xarxa DTI és un projecte ambiciós i de llarg recorregut, que pretén promoure un nou marc de referència per a consolidar els nivells de desenvolupament i competitivitat del model turístic espanyol actual, al mateix temps que es posen les bases per al qual serà un nou model basat en innovació, coneixement, tecnologia, accessibilitat i governança compartida entre l'administració central, l'autonòmica i la local.

El model de Destinacions Turístiques Intel·ligents promou una metodologia de gestió que impulsa la implementació d'un model de governança transversal capaç de coordinar a tots els agents rellevants del territori, tant públics com privats, alhora que impulsa la transformació digital del destí des de diferents perspectives.

En 2021, Riba-roja va continuar treballant en el seu desenvolupament turístic, impulsant l'elaboració del Pla de Sostenibilitat Turística en Destí, una eina de planificació dirigida a actuar en l'àmbit de la transició ecològica i l'eficiència energètica, la digitalització i la competitivitat.

D'aquest Pla, el municipi va obtindre una subvenció de 2.112.907,99€, dins de la II Convocatòria extraordinària del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destí 2022, finançat íntegrament amb fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. L'objectiu és connectar, a través del Barranc dels Moros, la passarel·la del metro amb el barri antic i el riu, i aconseguir redirigir als visitants des del Túria cap al nucli urbà. Així, el consistori pretén aconseguir l'objectiu de generar un turisme equitatiu i amb efectes positius en l'economia local.

Així mateix, la seua recent declaració com a municipi turístic Rellevant evidencien que el municipi està orientat cap al concepte de Destinació Turística Intel·ligent, garantint amb tot això el desenvolupament sostenible del territori i la seua accessibilitat universal, la qual cosa repercutirà de manera positiva en la qualitat de vida de les persones residents.

La regidor de Turisme i Patrimoni, Esther Gómez ha destacat, ‘estem immersos en un procés de transformació que ens permetrà establir una estratègia turística planificada, a través del monitoratge de dades, que ens ajuden a millorar la gestió, així com incorporar aspectes com la innovació, la tecnologia, la sostenibilitat i l'accessibilitat al Turisme’.