Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja obté el segell pel seu registre de petjada de carboni del Ministeri de Transició Ecològica

L'Ajuntament treballa en la consecució d'altres accions de lluita contra el canvi climàtic.

'MEDI AMBIENT' 15 de maig de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja ha fet un pas avant en el seu camí cap a la reducció d'emissions. Conéixer la petjada de carboni i com contaminen els gasos d'efecte d'hivernacle que s'alliberen a l'atmosfera és clau per a combatre el canvi climàtic.

Per això, el consistori ha recopilat tota la informació referent a les emissions d'edificis i instal·lacions municipals així com de la flota de vehicles. Un mètode útil per a quantificar, reduir i neutralitzar les emissions de diòxid de carboni (CO2) i contribuir a mitigar el canvi climàtic.

La petjada de carboni representa les marques que deixem cada persona o organització com a conseqüència de les seues accions diàries, totalitzades segons paràmetres d'emissions de diòxid de carboni (CO2) i altres gasos d'efecte d'hivernacle (GEI) alliberades a l'atmosfera.

El registre del Ministeri de Transició Ecològica arreplega els esforços que les entitats inscrites en ell realitzen per a calcular, reduir i compensar les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle que es generen amb motiu de la seua activitat. En aquest línia, l'Ajuntament de Riba-roja ha redactat el Pla d'Acció per al Clima i l'Energia Sostenible (PACES), el compromís marc del pacte d'Alcaldes per al Clima i l'Energia que arreplega accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic encaminades a aconseguir la reducció del 40% les emissions de CO2 i altres accions d'estalvi en el consum energètic i la utilització de fonts renovables.

El registre de la petjada de carboni és el primer nivell que reconeix el Ministeri de Transició Ecològica. Li segueixen altres distintius com el que s'atorga a les entitats que duen a terme projectes d'absorció de CO2 i fan efectius els compromisos de reducció, i posteriorment el que fa referència a la compensació de petjada de carboni a través de projectes d'absorció de diòxid de carboni que ja hagueren sigut presentats.

L'Ajuntament de Riba-roja, que forma part de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima des de 2016, treballa actualment en l'elaboració d'altres projectes de reducció i compensació d'emissions per a aconseguir els segells Reduïsc i Compense.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha manifestat que “aquest tipus de distincions avalen el compromís que l'Ajuntament té amb el medi ambient i la implementació de les polítiques de desenvolupament sostenible per a evitar emissions contaminants, com la flota de vehicles elèctrics, el foment del transport públic, o la línia de subvencions en la compra de bicicletes, entre altres accions”