Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja perfila la seua estratègia turística com a municipi integrat en la Ruta de la Seda

L'Ajuntament presentarà en FITUR el pròxim 23 de gener un atractiu paquet promocional

'PATRIMONI I TURISME' 11 de Gener de 2019


Riba-roja es convertirà en breu en un atractiu turístic dins de la Ruta de la Seda. El seu potencial com a municipi vinculat al cultiu de la morera, la cria dels cucs i la filatura de la seda en les andanas, ha portat a la UNESCO a incloure a Riba-roja en la Ruta de la Seda.

Producció que va patir l'epidèmia de la pebrina de mitjan segle XIX i la industrialització de l'activitat que va suposar a poc a poc la desaparició d'aqueixa activitat i el canvi a la producció de tarongers en aquest territori.

Riba-roja treballa actualment en la recuperació d'aquest ofici i presentarà en la pròxima edició de Fitur un paquet turístic que inclourà una visita a una zona de moreres, la recreació de la producció de cucs en una vella andana i a la fàbrica de teixits de seda, dirigida per l'artesà Manuel Gironés Roca, situada en el polígon de Riba-roja de Túria.

Aquesta setmana periodistes de la televisió xinesa CCTV van visitar Riba-roja a fi de conèixer d'a prop les peculiaritats del seu entorn i la seua vinculació a la seda. El grup de professionals s'ha traslladat a València per a gravar imatges i continguts culturals, turístics, econòmics i socials per a un documental sobre la Ruta de la Seda que està elaborant l'emissora nacional de la República Popular Xina per a la seua emissió en el Canal Internacional.

En el seu periple per terres valencianes van tenir l'oportunitat de gravar un antic habitatge en la qual es produïen cucs de seda, així com el procés de producció de la seda, de forma artesanal, de l'empresa Gironés Calma, en la qual els va rebre el president internacional del Programa UNESCO- Rutes de la Seda.

 

Durant la visita a l'empresa, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga va destacar la "importancia de posar en valor aquest ofici artesà que té el seu origen en la producció de moreres en el nostre municipi de la qual tenim notícies de 1795" i la seua inclusió "como un nou atractiu turístic".

Prèviament a la visita, va tenir lloc una reunió tècnica de treball entre l'Ajuntament i tècnics de València Turisme per a establir l'estratègia turística a seguir per a impulsar el nostre municipi dins de la Ruta de la Seda en la qual va participar el regidor de Turisme, José Ángel Hernández el president d'Institut Seda España, Fernando Molina, Maria Ruiz, coordinadora de Producto Turístico de la Generalitat Valenciana i tècnics municipals.

La nova Ruta de la Seda que està avalada per l'Organització de Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco) i l'Organització Mundial del Turisme (OMT), amb la col·laboració de València Turisme GVA inclou la realització d'activitats i iniciatives relacionades amb la Ruta de la Seda.

València lidera el protagonisme de les mítiques ciutats que van perfeccionar l'art de la seda i projecta el seu patrimoni històric en la nova iniciativa de la UNESCO que rellança les Rutes de la Seda com a punt de trobada, fomentant així l'intercanvi i la diversitat cultural de diferents llocs amb una història compartida.

President internacional de la Ruta de la Seda, Jose María Chiquillo