Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja planteja noves accions de prevenció en la segona reunió de la Comissió Interdisciplinària de Drogodependència

Un total de 1.304 escolars del municipi van participar en l'enquesta ESTUDES, sobre l'ús i consum de drogues.

'INCLUSIÓ I DRETS SOCIALS' 8 de novembre de 2018

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria, en col·laboració amb la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Mancomunitat Camp de Túria, va celebrar ahir la segona reunió de la Comissió Interdisciplinària de Drogodependència per a plantejar noves accions d'en tots els àmbits implicats en el municipi.

En aquesta ocasió, la Comissió Interdisciplinària ha reunit a diversos representants tècnics i polítics de l'àrea d'Inclusió i Drets Socials, Igualtat i Joventut, així com professors dels diferents centres escolars de la localitat i membres de la Mancomunitat Camp de Túria.

Durant la reunió, els responsables van realitzar un seguiment de la implantació del Pla Comarcal de Drogodepencia a Riba-roja de Túria amb l'objectiu d'avaluar el compliment dels objectius marcats, poder estudiar les necessitats que es presenten, i realitzar propostes de millora de cara a un futur pròxim. Així mateix, van fer una revisió quant a la divulgació de díptics i cartells informatius de la UPCCA es refereix. Després d'açò, els presents van arribar a l'acord d'oferir un major nombre de xarrades informatives sobre conductes addictives, no solament en l'àmbit escolar, sinó en tots els àmbits del municipi garantint, així, que tots els ciutadans i ciutadanes de Riba-roja de Túria puguen tenir lliure accés a aquesta formació.

Paral·lelament, els membres de la Comissió van contemplar els resultats de l'Enquesta Sobre Ús de Drogues en Ensenyaments Secundària a Espanya (ESTUDES) per a conèixer i avaluar el consum d'alcohol, tabac i cànnabis entre els escolars de 12 a 18 anys. Un total d'1.304 alumnes i alumnes dels centres Educatius El Quint, Pla de Nadal i Asunción de Riba-roja van participar en l'estudi sent el municipi que més enquestes ha realitzat en tota la comarca Camp de Túria.

La UPCCA és un recurs municipal acreditat per la Conselleria de Sanitat, a través de la Direcció general d'Ordenació i Assistència Sanitària que desenvolupa, de manera gratuïta, tot tipus d'actuacions orientades a reduir o evitar l'ús i/o abús de drogues i altres conductes de consum addictiu, els problemes associats a est, així com promoure hàbits de vida saludables entre la població.

De cara al 2019, la UPCCA té prevista realitzar noves xarrades de prevenció en els centres educatius Asunció de Nostra Senyora, Camp de Túria, El Quint, Mas d'Escoto, Pla de Nadal i Eres Altes. Així mateix, com a novetat enguany, també s'impartiran xarrades dirigides als alumnes de l'Escola d'Adults (EPA) i del programa de T'Avalem.

A través d'aquest programa de prevenció, l'Ajuntament de Riba-roja pretén minimitzar els factors de risc existents en el municipi i ampliar els factors de protecció gràcies a la col·laboració i implicació de la comunitat educativa, les famílies, les forces de seguretat i els centres públics i sanitaris.